Comunitat Valenciana

Oltra subratlla que cap investigació desestabilitza al Consell

  • La vicepresidenta ha eludit posar la mà pel president del Bloc i de les Corts, Enric Morera.
  • Assegura que l'Acord del Botànic, firmat entre PSPV, Compromís i Podem, està "a prova de bombes".
Oltra en la roda de premsa
Oltra en la roda de premsa
GVA - Archivo
Oltra en la roda de premsa

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha subratllat aquest divendres que cap investigació va a desestabilitzar al Consell perquè aquest ho té clar i és "contundència absoluta" contra la corrupció "per damunt de les sigles i qualsevol altra consideració", al mateix temps que ha eludit posar la mà pel president del Bloc i de les Corts, Enric Morera, pel presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc en 2007.

"El govern no posa ni lleva la mà en el foc per ningú i quan em pregunten personalment ja ho diré", ha indicat. Insistida pels periodistes al final de la roda de premsa i ja en qualitat de coportaveu de Compromís, Oltra ha insistit que la relació i afecte que puga tindre cap a Morera és una qüestió entre ells perquè "la qüestió pública ha d'estar per damunt de les relacions de confiança personal".

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, la també portaveu del govern valencià ha negat que la investigació judicial per un presumpte finançament il·legal del PSPV i el Bloc, partit majoritari de Compromís, durant la campanya electoral de 2007 puga afectar l'estabilitat del govern autonòmic i ha reiterat que l'Acord del Botànic, firmat entre PSPV, Compromís i Podem, està "a prova de bombes".

Ha remarcat que el Consell està compromés amb la "transparència, el bon govern i l'eradicació de la corrupció" perquè eixe és "el seu compromís" i "una bandera d'aquest govern". Per tant, ha indicat que "cap investigació va a desestabilitzar el govern" que té "clar" la seua "contundència absoluta" contra la corrupció "per damunt de les sigles i qualsevol altra consideracions".

"Igual de contundents i exigents"

"La corrupció és un càncer de la vida pública i trenca la credibilitat i la confiança dels ciutadans en les seues institucions", ha assenyalat i ha indicat que el Consell va a seguir sent "exemple de transparència" en tots els casos i "per damunt de qualsevol consideració".

No obstant açò, sí ha admés que a l'executiu valencià "sempre li va a preocupar qualsevol notícia relacionada amb una investigació policial i judicial que tinga a veure amb presumptes casos de corrupció" perquè quan aquesta s'instal·la en les institucions com "va passar amb el PP" el que fa és "trencar la confiança de la gent en la política".

"Ens preocupa i ens ocupa i per açò ens ocupem d'establir un cos normatiu que dificulte que la corrupció s'instal·le en les institucions i és la tasca que va a deixar aquest govern. Anem a seguir sent igual de contundents i exigents", ha remarcat.

"S'han de donar explicacions"

Insistida per si posaria la mà en el foc pel president del Bloc i també de les Corts, Enric Morera, Oltra ha afirmat que el govern "ni lleva ni posa" la mà en el foc "per ningú".

No obstant açò i insistida per si personalment la posaria, ha postil·lat que "posar la mà en el foc és una expressió que et remet a la confiança i això porta a un espai estrictament personal" i, per tant, no creu que siguen els termes en els quals s'ha de dirimir una qüestió com aquesta".

"La relació que tenim Morera i jo la sabem el senyor Morera i jo i també l'afecte que ens tenim, però quan està damunt de la taula un qüestionament d'honestedat en la vida pública no és la confiança el que ha de moure el relat, sinó el donar explicacions", ha considerat.

Al seu juí, "no val dir-li a la gent: confie en mi perquè jo confie, sinó que s'han de donar explicacions", una cosa que creu que no ha passat en els últims anys. "La qüestió pública ha d'estar per damunt de les relacions de confiança personal i ha de basar-se en la paraula, l'explicació i la transparència que és, a més, la qual cosa el Bloc ha dit que va a fer", ha insistit per a subratllar que la part personal queda entre ells.

"El Bloc està recopilant la documentació i donaran les explicacions quan hagen de donar-les. Ací el Consell poc ha de dir més enllà d'exigir que es donen totes les explicacions que s'hagen de donar al més prompte possible i, a partir d'ací, que s'assumisquen les responsabilitats".

"El PP té un màster presencial en corrupció"

D'altra banda i sobre la petició de reunió del secretari general de Podem, Antonio Estañ, perquè PSPV i Compromís li expliquen les mesures que van a adoptar en relació a la investigació pel presumpte finançament il·legal, ha considerat que la postura del líder de la formació morada a la Comunitat és "d'higiene política i democràtica" i "el que s'ha de fer" i hi haurà reunions.

Insistida pel fet que siga PP el que "vullga marcar els temps" del procés sobre aquest tema, ha considerat "curiós" que siga el PP que "té un màster en corrupció presencial i no es va saltar ni una sola classe" i ha assegurat que es tracta d'una estratègia" dels 'populars' perquè quan es parle de corrupció tot estiga "fosc" i poder així "tapar les seues misèries".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento