Comunitat Valenciana

Marzà anuncia que el pròxim curs hi haurà més de 14.400 places escolars gratuïtes per a xiquets de dos anys

  • El pròxim curs hi haurà més de 14.400 places escolars gratuïtes per a xiquets i xiquetes de dos anys en les 485 aules de dos anys de les escoletes municipals, les 134 aules de 2 anys dels col·legis d'Infantil i Primària i les 116 aules d'aquest tram d'edat de les escoles de la Generalitat Valenciana.
Material escolar
Material escolar
GVAEDUCACIÓ
Material escolar

Així ho ha anunciat el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, que ha recalcat que "amb aquesta mesura es triplica per al pròxim curs el nombre de places gratuïtes per a Infantil de dos anys amb un total de 735 unitats entre centres d'Infantil i Primària, escoletes de la Generalitat i municipals".

"És important fomentar l'escolarització en aquest tram educatiu per a incidir en el desenvolupament dels xiquets i les xiquetes valencians", ha asseverat el conseller.

El període d'admissió d'alumnat de dos anys en les aules dels centres d'Infantil i Primària i de les escoletes de la Generalitat per al pròxim curs serà del 17 al 24 de maig. El període d'admissió en les aules de dos anys de les escoletes municipals ho fixa cada municipi.

Marzà ha emfatitzat que "mentre en la resta d'autonomies disminueix l'alumnat en Educació Infantil, ací s'incrementa, fins i tot amb el descens de la natalitat, gràcies a aquest tipus de polítiques".

"Aquest curs tenim ja 40.000 alumnes d'Infantil 0-3 matriculats, quasi 4.000 xiquets més que al setembre de 2015 i esperem que amb la nova oferta de places gratuïtes, la matrícula augmente considerablement el curs que vé", ha postil·lat.

El pròxim curs hi haurà 35 aules més de 2 anys gratuïtes en les escoles de la Comunitat Valenciana. En concret, 15 més en la província d'Alacant, 7 més en la de Castelló i 13 més en les de València.

Les aules d'aquestes característiques es posen en funcionament en els centres educatius d'Infantil i Primària i tenen una ràtio màxima de 18 alumnes per aula i en cadascuna d'elles hi ha un docent i un educador.

Aquestes classes, recorden, "no existien i les ha creat el govern del Botànic des del curs 2015-2016 amb la intenció d'anar garantint de forma progressiva la igualtat d'oportunitats per a les famílies quan hagen de decidir si volen matricular els seus fills i filles en aquest tram educatiu no obligatori".

Per al secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, "està més que comprovat que l'escolarització de xiquets i xiquetes de dos anys afavoreix uns bons resultats acadèmics en un futur i també és una mesura per a afavorir la conciliació familiar".

IGUALTAT D'OPORTUNITATS

"Ens trobem -ha prosseguit- que hi havia moltes famílies que no podien fer front econòmicament a l'escolarització de dos anys i el que hem fet ha sigut, d'una banda, augmentar cada curs les ajudes econòmiques al Bo Infantil per a portar els xiquets i xiquetes a les escoletes i, per un altre, anar creant aules de dos anys gratuïtes allà on és necessari. Les dos mesures estan encaminades a afavorir la igualtat d'oportunitats de les famílies valencianes en aquest tram d'edat tan important".

En aquest sentit el curs 2015-2016 es van crear 35 unitats gratuïtes de dos anys en centres d'Infantil i Primària de tot el territori valencià. El curs 2016-2017 es va augmentar fins a 69 l'oferta. En el curs actual hi ha 99 aules de dos anys gratuïtes en les escoles, que arribaran fins les 134 en el pròxim curs. En total s'oferiran 2.412 places de tals característiques.

La Generalitat compta actualment amb una xarxa de 39 escoletes gratuïtes de primer Cicle d'Infantil (0-3) repartides per tot el territori valencià. Hi ha 21 escoletes de la Generalitat en la província d'Alacant, 7 en la demarcació de Castelló i 11 en la de València.

D'aquestes escoletes, hi ha un total de 116 unitats educatives específiques de dos anys (63 en la província d'Alacant; 22 en la de Castelló, i 31 en la de València). La ràtio per aula és de 20 alumnes i per tant s'oferiran 2.320 places específiques gratuïtes de dos anys.

NOVETAT

Una novetat rellevant per al pròxim curs és que totes les aules de 2 anys de les escoletes municipals també seran gratuïtes. Destaquen en aquest sentit que hi ha 248 escoletes municipals en el tram 0-3 en el territori valencià, de les quals 59 són d'Alacant, 21 de Castelló i 168 de València.

"Mitjançant les aules gratuïtes de dos anys en les escoletes municipals, gràcies a les ajudes que concedirem directament des de la Generalitat i que cobrirem íntegrament, comptem amb 9.700 places per a xiquets i xiquetes de dos anys, que completen i augmenten substancialment l'oferta global fins a les 14.432 places gratuïtes de dos anys per al pròxim curs", ha reiterat Marzà.

Específicament, les escoletes municipals disposen de 485 unitats de dos anys de les quals 127 corresponen a Alacant; 47 a Castelló, i 311 a València. Cada unitat té una ràtio de 20 alumnes per aula.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento