Comunitat Valenciana

El PSPV obrirà una investigació interna de la campanya electoral de 2007

  • El partit també ha anunciat que recolzarà la comissió d’investigació en Les Corts Valencianes.
  • "Cap jutjat ens ha requerit informació, ni se'ns ha notificat sobre aquest tema", recalquen.
  • S'investiguen delictes electorals, prevaricació, falsedat documental i malversació de cabals públics.
Imagen de archivo de una Comisión Ejecutiva Nacional del PSPV
Imagen de archivo de una Comisión Ejecutiva Nacional del PSPV
PSPV-PSOE - Archivo
Imagen de archivo de una Comisión Ejecutiva Nacional del PSPV

La Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE ha acordat aquest dimarts la creació d'una comissió supervisora de la campanya de les eleccions de 2007 per a "aclarir com més prompte millor" el presumpte finançament irregular que s'investiga judicialment.

El PSPV també recolzarà la comissió d’investigació en Les Corts Valencianes que ha sol·licitat Ciutadans, si bé demana que s'extrapole a la resta d'administracions que tenien contractes amb l'empresa de comunicació Crespo Gomar.

Així ho ha acordat el Secretariat de l'Executiva dels socialistes valencians, reunit aquest dimarts en la seu de Blanqueries a València. La investigació, que porten diversos jutjats i va partir després d'aportar documentació el PPCV, se centra en el PSPV i el Bloc -partit majoritari en Compromís- durant la campanya electoral de 2007, pel presumpte pagament de factures per treballs electorals als dos partits en les eleccions municipals i autonòmiques.

Des del PSPV subratllen desconèixer "qualsevol dada" sobre la recerca o les presumptes irregularitats "més enllà de les informacions publicades sobre fets de fa 11 anys". "Cap jutjat ens ha requerit informació, ni se'ns ha notificat sobre aquest tema", recalquen.

Comissió supervisora

Ara bé, amb l'objectiu d’"aclarir quan més prompte millor i amb el màxim rigor tot el succeït", l'Executiva ha establit la creació d'una comissió supervisora de la campanya de 2007, que estarà formada pel president de la comissió ètica del PSPV-PSOE, José María Ángel; el secretari d'Organització, José Muñoz, i la responsable de l'àrea de Transparència en la Comissió, Ana Barceló. Aquest òrgan intern serà l'encarregat d'elaborar un informe "en el menor termini de temps possible".

D'aquesta forma, el PSPV manifesta la seua "total disposició a col·laborar amb la Justícia" i "esclarir totes les informacions". "Independentment que en l'àmbit judicial es puga tractar de fets ja prescrits, si es detecten actuacions inadequades actuarem amb la màxima contundència a l'hora d'exigir responsabilitats polítiques", subratllen des del partit, i insisteixen que aplicaran amb fermesa els seus "estàndards d'higiene democràtica".

Delictes entre 2007 i 2011

Les diligències estan obertes per presumptes delictes electorals, prevaricació, falsedat documental continuada i malversació de cabals públics, que s'haurien comés entre els anys 2007 i 2011. En aqueixos comicis, el candidat socialista a la Generalitat era el llavors secretari general, Joan Ignasi Pla, i Enric Morera era el líder del Bloc.

Segons va avançar el diari 'El Mundo' la setmana passada, la societat Crespo Gomar -que va tenir com a president a Alberto Gomar, fill de l'ex tinent alcalde de l'Ajuntament de Gandia- va facturar serveis al PSPV dels pagaments del qual es feien càrrec altres empreses, fonamentalment constructores, mitjançant una presumpta falsificació de factures.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento