Comunitat Valenciana

Puig advoca per reforçar als ajuntaments amb una reforma constitucional

  • Destaca que els ajuntaments poden resoldre "més ràpidament i amb més eficiència" els problemes.
  • Com a exemples de col·laboració ha destacat els exemples de XarxaLlibres o el Pla Edificant, entre altres.
Puig en l'entrega dels Premis de Bon Govern de la FVMP
Puig en l'entrega dels Premis de Bon Govern de la FVMP
GVA
Puig en l'entrega dels Premis de Bon Govern de la FVMP

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha reclamat aquest dimarts que una futura reforma constitucional situe "on correspon" als ajuntaments i ha recordat la proposta que ha fet el Consell, que atorga un pes "fonamental" al municipalisme en la nova arquitectura institucional.

Puig ha fet aquestes declaracions durant la clausura dels Premis de Bon Govern de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), on ha destacat les iniciatives premiades i ha advocat per exportar aquestes experiències guardonades a altres localitats.

A l'acte també han assistit i entregat guardons els consellers d'Hisenda, Vicent Soler; de Justícia, Gabriela Bravo; d'Economia, Rafa Climent, i de Transparència, Manuel Alcaraz.

El president ha ressaltat que des de la Generalitat Valenciana s'ha vertebrat "una gran aliança" amb els municipis i la federació per a "millorar els servicis públics" i "les oportunitats de treball".

Iniciatives compartides

Ha explicat que s'han posat en marxa "antigues promeses del passat que no s'havien tret abans, com el Fons de Cooperació Municipal", i s'han iniciat programes d'iniciativa compartida, com és el cas de XarxaLlibres, el pla Edificant o l'Avalem, així com col·laboracions en qüestions com la gestió dels fons europeus, la rehabilitació del patrimoni o les oficines per a les víctimes de delicte.

"Es tracta de col·laborar en tot allò que puguem", ha explicat Puig, qui ha manifestat que la mirada de la Generalitat és "una mirada compartida amb els ajuntaments", que són els que poden resoldre "més ràpidament i amb més eficiència" els problemes de la ciutadania.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento