Comunitat Valenciana

El 91% dels participants en la consulta de Podem recolza confluències en les eleccions de 2019

  • El 91,60 per cent dels inscrits de Podem a la Comunitat Valenciana que han participat en la consulta per a les eleccions europees, autonòmiques i municipals de 2019 recolza que aquesta formació es presente als comicis en coalició amb forces polítiques "aliades del canvi".

La secretària de Participació de Podem, Anabel Mateu ha manifestat en un comunicat que des dels seus primers passos la formació va sorgir "amb l'objectiu de ser una ferramenta útil per a una voluntat popular que demanda un canvi profund en les institucions".

Aquesta consulta, ha afegit, "ratifica el full de ruta proposat pel Consell Ciutadà Autonòmic i atorga el mandat de seguir consolidant un projecte ampli que garantisca una vida digna als valencians".

"Milers de valencians i valencianes han expressat en l'última setmana un ampli consens per impulsar candidatures comunes al costat de la resta de forces del canvi. És el moment de consolidar forces municipalistes de sud a nord i des de baix, amb la participació de totes les persones que ja han expressat la seua voluntat de fer-ho possible", ha agregat.

DADES DE LA VOTACIÓ

En total, han participat 8.415 persones, de les quals han votat afirmativament 7.634, mentre que han rebutjat aquesta opció 700 votants, un 8,40 per cent. En blanc s'han registrat 81 vots, que suposen un 0,96 per cent.

Pel que fa als municipis, a Alacant 541 persones (81,23%) van votar a favor que Podem es presente a les pròximes eleccions municipals en coalició; a Elx, 270 persones (86,82%) van recolzar aquesta fórmula, mentre que a València van validar aquesta opció 1.743 inscrits (90%) i a Castelló van votar sí 268 persones (89,63%).

Els inscrits de Podem havien de respondre la pregunta de si recolzen que la formació es presente a les pròximes eleccions en coalició amb les forces polítiques aliades de l'espai del canvi i amb la paraula Podem (en els idiomes que corresponga) formant part del nom de la candidatura. Les preguntes es van plantejar de forma territorialitzada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento