Comunitat Valenciana

Puig i Ribó asseguren que la Copa Davis consolida València com a "ciutat de l'esport" i la projecta al món

  • VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)
Puig i Ribó jugant al tennis en els actes previs de la Copa Davis a València
Puig i Ribó jugant al tennis en els actes previs de la Copa Davis a València
EUROPA PRESS
Puig i Ribó jugant al tennis en els actes previs de la Copa Davis a València

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i l'alcalde de València, Joan Ribó, han assegurat aquest dijous que els quarts de final de la Copa Davis que enfronten la setmana vinent en la capital valenciana Espanya i Alemanya la consoliden com a "ciutat de l'esport" i contribueixen a projectar-la a tothom.

Així, han valorat la celebració d'aquesta prova esportiva, que tindrà lloc en la Plaça de Bous. Igualment, Puig i Ribó han subratllat la presència de "figures mundials" del tennis en aquest esdeveniment, entre elles la de Rafa Nadal, i han destacat els "valors d'esforç i treball" que aquest professional transmet.

El responsable autonòmic i el primer edil s'han pronunciat d'aquesta manera després de visitar, en la Plaça de l'Ajuntament de València, l'activitat de tennis per a xiquets i xiquetes 'Tennis al carrer' organitzada pel consistori, a través de la Fundació Esportiva Municipal i la Federació de Tennis de la Comunitat Valenciana.

Per mitjà d'aquesta iniciativa s'han creat diverses pistes en les quals menors, alumnes de les escoles de tennis de la Fundació Esportiva Municipal i de la Federació de Tennis, poden practicar aquesta disciplina esportiva sota la supervisió de monitors.

Puig i Ribó han recorregut el recinte, s'han fotografiat amb alguns dels joves tennistes i han disputat un xicotet partit en el qual han participat també la primera tinent d'alcalde i regidora de Turisme a València, Sandra Gómez, i la d'Esports, Maite Girau.

Després de visitar 'Tennis al carrer', els responsables polítics s'han desplaçat caminant fins a la Plaça de Bous per a conéixer els treballs que es duen a terme amb la finalitat de condicionar el recinte per a acollir els quarts de final de la Copa Davis.

El cap del Consell ha considerat "molt interessant per a València, una terra d'acolliment de grans esdeveniments esportius", la celebració del citat esdeveniment i ha valorat "l'esforç que s'està fent des de l'Ajuntament" per a "obrir" la capital valenciana i presentar-la com a "una ciutat hospitalària i oberta".

D'altra banda, el president de la Generalitat ha valorat la importància que la Copa Davis tindrà per a València "des del punt de vista turístic", tenint en compte que enfronta Espanya i Alemanya i que aquesta última és "una destinació preferent en aquests moments" per a les polítiques autonòmiques en matèria turística.

L'alcalde de València, per la seua banda, ha expressat la "gran satisfacció de l'Ajuntament" per acollir en la ciutat "un esdeveniment esportiu com la Copa Davis". "És molt important per a la ciutat perquè la consolida com una ciutat de l'esport, amb activitats esportives que fan que tinga un pes important" en aquest àmbit, ha asseverat.

"APORTACIÓ RAONABLE"

D'altra banda, preguntat pel pagament del cànon per a acollir la prova de la Copa Davis, el president de la Generalitat ha respost que hi ha "una col·laboració proactiva des del principi". En aquest cas, la Diputació de València, propietària de la Plaça de Bous, aporta aquest recinte; l'Ajuntament de València, paga el cànon de 300.000 euros a través de Turisme València, i la Generalitat 150.000 euros en promoció de l'esdeveniment esportiu. Aquesta última també farà promoció de la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento