Comunitat Valenciana

PSPV diu que el Govern central planteja uns PGE "per a sobreviure" i el PP demana a Compromís que s'assente a negociar

  • El portaveu del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, ha afirmat aquest dimarts que el Govern central "no té un pla pressupostari", sinó que planteja uns Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) "per a sobreviure en el poder", mentre que la seua homòloga 'popular', Isabel Bonig, espera "que s'aproven com més prompte millor" i ha instat Compromís a "asseure's i demanar millores per a la Comunitat Valenciana".
Roda de premsa del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro
Roda de premsa del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro
EUROPA PRESS
Roda de premsa del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro

Després de la Junta de Portaveus en les Corts, el també sotssecretari general del PSPV ha assegurat que hui la Comunitat Valenciana "es juga molt" perquè té "moltes coses pendents", al mateix temps que ha assenyalat que és habitual per a aprovar els pressupostos "utilitzar totes les armes" polítiques.

Per la seua banda, Isabel Bonig ha indicat que li pareix "fantàsticament" que els PGE hagen passat ja pel Consell de Ministres i ha destacat que "hi ha una sèrie d'inversions per a la Comunitat" i espera que s'aproven per a poder executar-les.

"Espere que s'aproven com més prompte millor perquè totes eixes inversions generals i a la Comunitat Valenciana, i altres qüestions que arrepleguen, puguen tirar avant", ha dit.

Bonig ha manifestat que no sap si Puig "va a tindre força suficient perquè els diputats valencians puguen votar a favor" però Compromís "té una oportunitat d'or per a de veres treballar pels interessos dels valencians". "Després, que no es lamente que els bascos són més llests", ha agregat.

Al seu juí, "en lloc de criticar tant podrien asseure's i demanar algunes millores per a la Comunitat Valenciana" en lloc de tirar "pilotes fóra" perquè "tothom és culpable menys ells" i "quan algú els ataca és que tothom està en contra d'ells, amb eixa pell tan fina".

Sobre aquest tema, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha qüestionat si els plantegen que "han de votar amb els ulls tancats" i ha denunciat eixe "xantatge". A més, ha indicat que s'ha demostrat que els PGE són "com si s'apunten números en una paret" que després s'esborren, i l'important és la seua execució.

Per al parlamentari, aquests PGE són "un pegat" en matèria de pensions i "una llavada de cara" per als líders del PP i Ciutadans, Mariano Rajoy i Albert Rivera.

Per la seua banda, el diputat de Ciutadans Juan Córdoba, ha destacat que "per fi s'acaben les retallades i les pujades d'impostos" i ha posat en valor que el Govern central ha acceptat mesures plantejades per la seua formació com "una baixada d'impostos significativa per als treballadors i els pensionistes, una pujada del 2 per cent per a les pensions mínimes, l'ampliació del permís de paternitat, l'augment de les ajudes per a guarderies, l'equiparació salarial o el complement salarial per a joves".

En clau valenciana, ha considerat "fonamental l'increment del 80 per cent de la inversió en el Corredor Mediterrani".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento