Comunitat Valenciana

Puig reclama que els PGE "facen justícia" a la Comunitat Valenciana i arrepleguen les inversions que li corresponen

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
@GENERALITAT
Ximo Puig en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha manifestat que el que espera dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), aprovats aquest dimarts pel Consell de Ministres, és que "facen justícia" a la Comunitat Valenciana i reserven les partides suficients per a finançar les inversions que corresponen als seus habitants.

El president, que s'ha manifestat en aquests termes a preguntes dels mitjans en un acte sobre el Pacte per l'Atenció Integral de les Persones amb Problemes de Salut Mental, ha asseverat que aquests comptes "haurien d'arreplegar en principi les inversions que corresponen als valencians".

Puig, que ha fet notar que "en els anys en els quals està governant Mariano Rajoy hi ha un dèficit de més de 2.000 milions d'euros només" per a situar la Comunitat Valenciana en la mitjana d'Espanya i en els quals li correspon, ha insistit que, "per tant, del que es tractaria és que aquests pressupostos feren justícia", almenys amb el percentatge corresponent d'inversions, ja que la Comunitat té "una agenda d'infraestructures que volem situar".

En aquest sentit, ha ressaltat que "hi ha una cosa que és bàsica i fonamental: seria absolutament incomprensible que no figurara la subvenció a l'Autoritat Metropolitana del Transport", al mateix temps que ha instat a començar a recuperar el "deute històric" en infraestructures.

"LA CONFIANÇA, L'ÚLTIM QUE ES PERD"

"Com a mínim, hui desitgem que els Pressupostos tinguen el suport pressupostari que es mereix la Comunitat Valenciana", ha insistit el dirigent autonòmic, que, preguntat per si confia que siga així, ha respost: "La confiança és l'últim que es perd".

Finalment, Ximo Puig ha qualificat d'"intolerable" que estiga paralitzada la negociació sobre el sistema de finançament. "No té cap tipus de sentit -ha argumentat- que en aquests moments, quan a més el Govern havia dit que d'alguna manera vinculava el finançament als Pressupostos, que estiguem arribant quasi a la mitat de l'exercici i continuen sense complir l'obligació que va adoptar el president amb els presidents dels governs autonòmics".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento