Comunitat Valenciana

La Policia de Requena evita l'asfíxia d'una menor que es va ennuegar amb un caramel en la processó de Diumenge de Rams

  • La Policia Local de Requena (València) ha evitat l'asfíxia d'una menor que es va ennuegar amb un caramel durant la processó de Diumenge de Rams, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.
Policia Local de València
Policia Local de València
ARCHIVO
Policia Local de València

L'incident va tindre lloc diumenge passat, dia 25, mentre transcorria la processó de Diumenge de Rams pel carrer la Vila Joiosa de Requena.

Un dels participants de la processó, vestit amb els hàbits propis de la seua confraria, que eixia de les files amb una xiqueta en braços -també participant en l'acte-, va demanar ajuda desesperadament perquè la menys s'estava ofegant.

En el lloc es trobaven dos oficials de la Policia Local de Requena, fora de servici, amb les seues respectives famílies, que en contemplar l'escena van acudir en ajuda del pare.

Un dels policies va subjectar per l'esquena la menor i li va realitzar la compressió abdominal o 'Maniobra d'Heimlich' fins a aconseguir alliberar l'element que obstruïa la gola de la xiqueta, procedint el segon policia a comprovar digitalment que no tenia res més en la gola i quedaven lliures les vies respiratòries.

En eixe moment la xiqueta va trencar a plorar, símptoma que el canal respiratori estava completament desbloquejat i l'aire circulava amb normalitat. El pare de la menor, encara molt afectat pels nervis i l'esglai patit, va agrair la ràpida intervenció dels oficials que van salvar la vida de la seua filla.

Es dóna la circumstància que un dels oficials intervinents ja havia actuat el passat any en les mateixes circumstàncies i amb la mateixa maniobra de reanimació amb un altre menor. Per aquests fets, va ser proposat i va rebre una felicitació Pública concedida per la Generalitat Valenciana.

Després d'aquesta ràpida i efectiva acció, l'Ajuntament de Requena ha expressat el seu agraïment i felicitació pel seu bon fer als dos oficials de la Policia Local i especialment la satisfacció que tot s'haja resolt bé i la xiqueta estiga fora de perill i en perfecte estat de salut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento