Comunitat Valenciana

Les polítiques actives d'ocupació posaran l'accent en la igualtat de gènere

  • El Pacte per l'Ocupació de la Ciutat arreplega l'estratègia per a lluitar contra l'atur fins a 2020.
  • Ajuntament, sindicats i patronal signen el document que aposta pel treball igualitari.
  • Els joves i els majors de 45 anys seran altres col·lectius amb especial atenció per al foment de l'activitat laboral.
Les polítiques actives d'ocupació de València posaran l'accent en la igualtat de gènere
Les polítiques actives d'ocupació de València posaran l'accent en la igualtat de gènere
Ajuntament de València
Les polítiques actives d'ocupació de València posaran l'accent en la igualtat de gènere

El sisé Pacte per l'Ocupació de la Ciutat de València, que van rubricar aquest dilluns el Govern local juntament amb empresaris i sindicats, se centrarà en els col·lectius amb majors dificultats d'inserció en el mercat laboral (joves i persones majors) i posarà l'accent en la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en les polítiques actives d'ocupació de l'Ajuntament.

La signatura del document va tenir lloc en el Saló de Cristall del Consistori, en un acte presidit per l'alcalde de València, Joan Ribó, al costat de la regidora responsable de l'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez. Els representants dels sindicats Comisiones Obreras, UGT i Unió Sindical Obrera, així com de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (Arturo León López, Ismael Sáez Vaquer, Ismael Montero Inserte i Salvador Navarro, respectivament), van rubricar al costat de l'alcalde aquest document que el seu objectiu és millorar les polítiques actives d'ocupació i reduir la desocupació.

“Instrument fonamental”

El nou Pacte per l'Ocupació té vigència per al període 20182020 i arreplega l'experiència acumulada pels cinc que li han precedit. Un document que naix des del consens entre els diferents actors «per a ser un instrument fonamentali cada vegada més valuós per a fomentar l’ocupabilitat en la nostra ciutat, perquè es creu en igualtat d'oportunitats per a homes i dones, perquè cada vegada més valencians tinguen una ocupació estable, digne i de qualitat», va afirmar Ribó.

L'alcalde va mostrar la preocupació i la tasca de l'Ajuntament per fomentar el treball en la ciutat, amb una línia transversal en la igualtat d'oportunitats per a homes i dones, per a fomentar l’empreniment i l'economia social, així com per a ajudar als sectors amb més dificultats per aconseguir una ocupació: el col·lectiu jove i les persones majors.

«És una eina per a avançar i progressar com a societat que naix com a fruit d'un procés participatiu que ha incorporat propostes, idees i iniciatives perquè siga un instrument viu i en permanent evolució que s'adapte a un mercat laboral tan canviant», va manifestar igualment Ribó, qui va ressaltar que els successius plans d'ocupació de la ciutat han abordat noves iniciatives en favor de l’ocupabilitat.

«El Pacte ha evolucionat per a no perdre el ritme dels molts processos i transformacions que s'han viscut en el mercat laboral, per a fer front a crisi, precaritzacions i desregularitzacions, a reivindicacions, demandes i clams sorgits de la societat valenciana», va afegir.

“Aposta per la inclusió social, la innovació i l’empreniment” 

La regidora Sandra Gómez va incidir en els resultats de les polítiques actives d'ocupació escomeses des del Govern de la Nau. «Ens hem posat a la feina per a lluitar contra la principal preocupació dels valencians i valencianes, que és la desocupació, i la realitat és que hi ha unes dades objectives dins del nostre mercat laboral que revelen que en el que portem de mandat hi ha 11.242 persones menys registrades en els serveis públics d'ocupació i aproximadament 18.500 noves altes en la Seguretat Social».

Gómez va afirmar que aquests registres són «fruit i mèrit de tots els treballadors que s'estan esforçant per trobar una oportunitat en la nostra ciutat i, per descomptat, de totes les xicotetes i mitjanes empreses valencianes que cada dia estan contribuint al fet que en aquesta ciutat hi haja més possibilitats laborals per a tots».

La responsable municipal d'Ocupació va subratllar que amb aquest Pacte «València aposta per la inclusió social, la innovació i l’empreniment» i es va referir a la incorporació de l'Observatori Socioeconòmic d'Ocupació i Formació de la ciutat de València.

En l'acte també van estar presents els regidors del PP Eusebio Monzó i Beatriz Simón, i el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Fernando Giner.

Nou marc laboral en l'EMT 

Representants d'EMT València i els sindicats (menys CC OO) van signar ahir el nou conveni col·lectiu de l'empresa municipal de transport, que agrupa la normativa en matèria de relacions laborals i permet «recuperar drets» perduts en 2012 pel col·lectiu de treballadors, segons van destacar els signants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento