Comunitat Valenciana

Rus nega caixa B en el PP provincial de València i posa "la mà en el foc per Camps i Rajoy"

  • L'expresident de la Diputació de València i del PP provincial, Alfonso Rus, ha negat aquest dijous l'existència d'una caixa B en el PP provincial i ha subratllat que posa la "mà en el foc" pel president del Govern central i del PP, Mariano Rajoy, i l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, qui, al seu juí, no ha de dimitir del Consell Jurídic Consultiu (CJC) para no donar la raó a els qui li culpabilitzen per corrupció.
Rus en la comissió de Fira València
Rus en la comissió de Fira València
CORTS VALENCIANES
Rus en la comissió de Fira València

Així ho ha indicat Rus als mitjans de comunicació abans de comparéixer en la Comissió d'Investigació de les Corts que investiga la gestió de les institucions firals a la Comunitat Valenciana a la qual no sap per què acudeix, ha puntualitzat, perquè malgrat pertànyer al Patronat com a vocal "mai" va assistir a cap reunió.

Insistit per les declaracions de l'ex-secretari general del PPCV

Ricardo Costa, durant el juí de Gürtel que investiga el presumpte finançament irregular del partit a la Comunitat Valenciana, en les quals va apuntar a Camps com el responsable d'aquest finançament amb diner negre, Rus ha assenyalat que no li sorprenen aquestes declaracions perquè "s'ha de defendre amb raó o sense raó".

No obstant açò, ha subratllat que el PP provincial no es finançava amb diner negre, però del regional ha puntualitzat desconéixer-ho. "Jo no portava els comptes ni tampoc en el provincial, però en el provincial els puc assegurar que mai s'ha finançat res de res", ha remarcat.

Sobre la situació de Francisco Camps, el que fóra president de la Diputació de València ha subratllat: "Pose les mans en el foc per Camps. Ho conec i és una persona molt treballadora i molt pendent dels altres. Normalment el president de la Generalitat no s'ocupa de les finances del partit", ha incidit per a ironitzar amb que està "segur" que "posaria les mans en el foc per ell", encara que ha admès que també ho va fer per Marcos Benavent, el que fóra gerent d'Imelsa, empresa pública de la Diputació, i conegut com el 'ionqui dels diners' i es va cremar. "Però amb Paco Camps no", ha recalcat.

Rus ha indicat que no ha parlat amb l'excap del Consell i ha considerat que no ha de deixar el CJC perquè "quan un no ha fet res, no té per què", si no "està donant la raó als quals diuen que és culpable". "Jo crec que que no (ha de deixar-ho), però és una cosa que ha de decidir ell", ha puntualitzat.

Igualment, ha manifestat que posaria la mà en el foc per Rajoy, una persona que ha qualificat com "lluitadora, treballadora i honesta" i, encara que ha ironitzat amb que no és d'"sprints, sinó de càmera lenta", ha subratllat: "És una persona per la qual posaria la mà en el foc igual que per Camps".

Rus ha admès que tampoc ha parlat amb ell i creu que si li cridara no li agafaria el telèfon i ha incidit que si ho defèn igual que a Camps és perquè si veu que una persona és "honesta" i creu en els seus valors. "Mai parlaria malament d'ells", ha insistit.

"JO DONARÉ LA CARA COM SEMPRE"

D'altra banda i preguntat per com porta aquests últims anys apartat de la política, després de ser imputat pel cas Imelsa, ha admès que està esperant al fet que "el jutge actue". "Donarem la cara com sempre l'he donat", ha dit, i ha recordat "la nit d'aquelles actuacions en la qual el fiscal demanava la presó incondicional per si m'escapava, malgrat que açò ho sabia fa un any i em podia haver anat abans, però no sé on m'havia d'anar jo amb la meua família, carregats tots amb maleta".

"A mi m'agrada sempre donar la cara i si alguna cosa s'ha fet malament, ho assumiré com sempre he fet. Estic molt tranquil per açò, però no és positiu estar tots els dies en els mitjans", ha lamentat per a reconéixer que no trobe a faltar la política després de 32 anys. "Ara estic jubilat", ha bromejat.

No obstant açò, sí ha manifestat que tirant la vista arrere i veient el que li ha pogut repercutir la situació a la seua família hi ha coses que no han pagat "la pena", encara que ha reivindicat el seu treball: "Estic content del que vam fer de treball, il·lusió i ganes".

"SEGUISC VOTANT AL PP"

Insistit per si està dolgut amb el fet que des del PP se li haguera "donat l'esquena", Alfonso Rus ha admès que al principi "sí" perquè no li han manat ni una carta ni va rebre cap telefonada de ningú, però ara ho entén. "Un partit és més que Rus i en un moment donat poden tirar coses damunt de la taula en contra meua i el partit no té per què aguantar res, però al principi no ho entenia perquè ningú em va cridar", ha indicat per a remarcar que, malgrat açò, segueix "votant al PP".

Respecte al PPCV actual, ha destacat la "vitalitat i fortalesa" de la presidenta Isabel Bonig i ha indicat que és normal que quan es perden unes eleccions "es baixa el nivell". "Pense que ara faran canvis i canviaran candidats i a vore què passa. A Bonig la veig molt forta i que està treballant molt bé i espere que en aquestes eleccions ella siga un revulsiu", ha assenyalat Rus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento