Comunitat Valenciana

Puig insisteix en la necessitat d'un finançament que acabe amb les "asimetries" i critica el 'dúmping' fiscal

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha insistit aquest dijous en la necessitat que el Govern central "resolga" les "asimetries profundes" entre comunitats amb un nou model de finançament autonòmic perquè, a partir d'ací, els territoris puguen desenvolupar les seues polítiques fiscals, i ha reiterat que "el que no pot haver-hi és 'dúmping' fiscal" perquè això "contribueix a la falta de cohesió d'Espanya".
El president de la Generalitat, Ximo Puig.
El president de la Generalitat, Ximo Puig.
GVA
El president de la Generalitat, Ximo Puig.

Així s'ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans en ser preguntat per la rebaixa fiscal anunciada per la presidenta de la Comunitat de Madrid, la 'popular' Cristina Cifuentes, i les crítiques del president d'Aragó, el socialista Javier Lambán, a eixe 'dúmping' fiscal, que també ha anunciat una rebaixa en l'impost de successions.

"D'una vegada per sempre cal resoldre el tema del finançament autonòmic, perquè eixa és la qüestió, i acabar amb les asimetries profundes que existeixen a Espanya, les desigualtats que estan provocant per la falta d'un finançament just. A partir d'eixe moment es pot veure què polítiques de caràcter fiscal es poden adoptar per cada territori", ha dit.

Ha incidit que "el que no pot haver-hi és 'dúmping' fiscal" perquè aquest "contribueix a la falta de cohesió d'Espanya i no va a donar cap resultat positiu per al funcionament de les institucions".

El president ha explicat que la Generalitat en aquests moments no pot baixar impostos, entre altres qüestions perquè ha de fer front a 44.000 milions de deute i el que no va a fer és "acabar amb els serveis públics", però no està disposat al fet que se li faça 'dúmping' fiscal.

"D'una vegada per sempre el Govern té l'obligació de presentar un model de finançament que contemple clarament la suficiència financera perquè cada govern puga decidir i els ciutadans puguen jutjar-ho".

A la Comunitat Valenciana, ha agregat, la pressió fiscal està "en la mitjana" d'Espanya i, a més, "ha retornat la progressivitat al sistema" perquè abans en IRPF era la regió en la qual el segment de persones amb més recursos tenia una fiscalitat més baixa i viceversa.

Ara, ha posat l'accent que això ha canviat i la fiscalitat és progressiva i aposta per que "aquells que més tenen més paguen i els que menys tenen menys aporten". "És el lògic, és el raonable, és el progressista i nosaltres estem ací", ha remarcat Puig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento