Educació convoca la Mesa sobre les condicions laborals en universitats
Educació convoca la Mesa sobre les condicions laborals en universitats GVAEDUCACIÓ

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha avançat aquest dimecres que el pròxim 10 d'abril se celebrarà la pròxima reunió de la Mesa sobre condicions laborals dels treballadors de les universitats, en la qual s'abordarà la situació dels docents associats. "Fa falta que hi haja un acord global amb el qual les universitats i sindicats estiguen d'acord per a, entre tots, aconseguir unes condicions dignes per a tothom", ha reivindicat.

Així ho ha indicat Marzà als mitjans de comunicació, després que els associats de la Universitat Politècnica de València (UPV) haja anunciat que el 16 d'abril s'uniran a la vaga que des del 29 de gener mantenen aquests docents de la Universitat de València (UV) per a exigir la millora de les seues condicions laborals.

Sobre aquest tema, el titular d'Educació ha subratllat que "en cap cas ha d'haver-hi una precarització de les condicions i el treball en les universitats públiques". "Ho hem dit i ho hem denunciat i hem fet tot el que hem pogut", ha puntualitzat.

Ha destacat que quan van arribar al Consell van posar en marxa la Mesa de diàleg i de negociació de les diferents condicions laborals i figures que hi ha en els centres universitaris que s'ha reunit en diverses ocasions per a abordar aquesta qüestió.

En l'última trobada del passat 16 de gener, ha recordat el conseller, es va decidir que, després de les aportacions que havien fet els diferents sindicats sobre les diferents modalitats de contractes, "serien les universitats les que es reunirien i plantejarien una resposta a eixes propostes per a la futura reunió".

"Les universitats estan treballant"

"Ens consta que les universitats estan treballant, tot i que que no ens ha arribat la seua proposta encara i ja hem convocat la següent reunió, que és l'espai en el qual s'ha de dialogar", ha assenyalat per a detallar que s'ha fixat el 10 d'abril com a data per a la pròxima trobada.

Al seu juí, existeix "una voluntat conjunta" i "fa falta que hi haja un acord global, que les universitats i sindicats estiguen d'acord" per a "entre tots aconseguir unes condicions dignes per a tothom", ha remarcat.

En qualsevol cas, Marzà ha destacat que el seu departament ha augmentat els recursos que es destinen a les condicions laborals dels treballadors de les universitats i, al mateix temps, ha demanat al Ministeri que elimine "les barreres" en les taxes de reposició i aquelles que "impedeixen a la universitats convocar les places com toca i cobrir les figures laborals necessàries".

Consulta aquí más noticias de València.