Comunitat Valenciana

El TS revisa el 4 d'abril les condemnes de l'exconsellera Martínez i els líders de la trama per Fitur

  • El Tribunal Suprem celebrarà el 4 d'abril, a les 10.30 hores, una vista pública per a estudiar els recursos presentats pels 11 condemnats pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), entre ells l'exconsellera de Turisme i expresidenta de les Corts Valencianes Milagrosa Martínez i els líders de la trama Gürtel, per arreglar els contractes relacionats amb el muntatge de l'expositor institucional de la Comunitat Valenciana en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) en les edicions de 2005 a 2009.
Milagrosa Martínez
Milagrosa Martínez
AYUNTAMIENTO DE NOVELDA - Archivo
Milagrosa Martínez

Per aquesta condemna es troben a la presó el 'capitost' de la xarxa corrupta, Francisco Correa; el considerat 'número dos', Pablo Crespo; i el responsable d'Orange Market, Álvaro Pérez 'El Bigotes'. L'alt tribunal valencià va imposar als líders de la Gürtel entre 12 i 13 anys de presó pels delictes d'associació il·lícites, prevaricació administrativa, tràfic d'influències, malversació de cabals públics, falsedat documental i suborn. A l'exconsellera se li van fixar nou anys de presó.

Aquesta sentència va ser la primera condemna dels líders de la trama Gürtel, que es troben pendents de conéixer la resolució de l'Audiència Nacional pels primers anys d'activitat de la xarxa encapçalada per Correa (1999-2005), la vista oral de la qual va concloure al novembre de 2017. A més, ara mateix estan sent jutjats per una altra peça de la branca valenciana relativa al presumpte finançament il·legal del PPCV.

El tribunal estarà presidit pel magistrat Andrés Martínez Arrieta, que serà ponent de la sentència. També estudiarà els recursos presentats per altres condemnats, entre ells, l'administradora d'algunes de les empreses de la Gürtel, Isabel Jordán.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento