Comunitat Valenciana

El sotsinspector de Policia Blas Gámez i el cartellista Rafael Contreras donaran nom a dos carrers de València

  • L'Ajuntament de València ha anunciat l'inici dels tràmits perquè dos vies de la ciutat reben els noms del cartellista i professor de la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica, Rafael Contreras Juesas, i del sotsinspector del grup d'Homicidis de la Policia Nacional mort en acte de servici el passat mes de setembre, Blas Gámez Ortiz.
Imposició de medalla a Blas Gámez
Imposició de medalla a Blas Gámez
MINISTERIO INTERIOR
Imposició de medalla a Blas Gámez

Així ho ha anunciat la regidora de l'àrea de Cultura, Glòria Tello, qui ha manifestat que "són dos persones que des de dos àmbits molt diferents han fet un gran servici en la nostra ciutat i han llegat dos trajectòries de les quals totes les veïnes i els veïns de València podem sentir molt d'orgull".

La via per a Rafael Contreras l'han sol·licitat diverses entitats veïnals i culturals, com per exemple l'Associació de Veïns i Veïnes Abastos Finca Roja, en reconeixement a la seua trajectòria artística, docent i professional, que li va permetre rebre la medalla de plata de la Facultat de Belles arts i el premi Ciutadà de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de València.

A més, es destaca l'antologia de la seua creació cartellera acollida pel Museu de la Ciutat. En aquest sentit cal recordar el màxim guardó aconseguit per Contreras en els premis de cartells de Falles.

D'altra banda, Tello proposa iniciar els tràmits per a donar-li el nom de Blas Gámez a una via de la ciutat en reconeixement a la seua trajectòria en la Policia Nacional, on va ser condecorat amb la creu al mèrit policial amb distintiu blanc en 2002, amb una creu i una medalla per la seua dedicació al servici policial durant 25 anys i a més havia rebut 83 felicitacions oficials per nombrosos servicis policials en què havia participat. Desgraciadament, el 12 de setembre passat va morir en acte de servici.

"Rafael Contreras i Blas Gámez són dos exponents màxims del consens que desperta en la nostra ciutat l'homenatge i el record a les seues trajectòries vitals i professionals a València", ha afirmat Tello.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento