Comunitat Valenciana

La recta final de la Magdalena, l'encès de les llums falleres i la cavalcada del patrimoni, en un cap de setmana festiu

  • Aquest cap de setmana coincideixen els últims actes de la Magdalena 2018 de Castelló amb una agenda cada vegada més carregada d'actes fallers a València, en el cap de setmana previ als dies grans d'aquesta festa. Però la Comunitat Valenciana també té gran quantitat d'esdeveniments culturals i d'oci aquests dies.
Mascletà del 9 de març de 2018
Mascletà del 9 de març de 2018
EUROPA PRESS
Mascletà del 9 de març de 2018

Entre els nombrosos actes que tanquen aquest cap de setmana les festes de la Magdalena, els grups Tremenda Jauría i La Raíz ofereixen un concert a les 23 hores d'aquest divendres en el recinte de concerts.

El dissabte arranca amb la primera part de l'ofrena floral a la Mare de Deu del Lledó a les 10.00, amb eixida des de la Plaça María Agustina. La segona fase de la tradicional ofrena comença les 16.00 des de la Plaça Major i fins a arribar a la Basílica. Aquesta mateixa plaça acull la 'Mostra Folklòrica' des de les 18.15 hores.

A més de les clàssiques revetles i diverses actuacions en la ciutat, el protagonista de la nit del dissabte és David Bustamante, amb un espectacle a les 23.00 en el recinte de concerts.

El diumenge, Castelló posa punt i final a les seues festes amb el tradicional Magdalena Vítol, que tindrà lloc a les 23.15, mentre que prèviament se celebrarà la desfilada final de festes, que parteix de l'Avinguda Rey Don Jaime a les 21.30 i que finalitzarà amb una gran traca final.

ACTES DE FALLES

Mentre a Castelló diuen adéu a les seues festes, València comença a introduir-se de ple en les seues. Aquest divendres, a les 20.00 hores, s'inauguraran les llums de la falla Sueca i una hora més tard les de Cuba.

Ja el dissabte, tindrà lloc l'acte de la plantà de la falla municipal, a les 17 hores, mentre que a mitjanit es dispararà la mascletà nocturna.

El diumenge al matí, les Falles cedeixen el protagonisme a l'esport momentàniament, ja que està prevista la I Volta a Peu Runners Ciutat de València a les 09.00. Es tracta de la primera prova esportiva que es desenvolupa per asfalt i per l'arena de la platja amb uns 5.570 metres de longitud.

A la vesprada, la Cavalcada del Patrimoni recorrerà el centre de València a les 18.00 hores i reunirà personatges i elements de diferents manifestacions festives i culturals com el Tío de la Porra, els Fatxos, el Merengue i els Negrets i Dansadors.

Aquesta cavalcada tindrà el següent itinerari: eixida de plaça del Mercat Central (davant la Llotja), avinguda María Cristina, plaça de l'Ajuntament i Marqués de Sotelo, amb final a l'altura de l'Institut Lluís Vives sobre les nou de la nit.

"FANTASIA DE CABARET" I 'EL MUNDO EN UN CONDÓN'

Però no tot són Falles aquest cap de setmana a València. El Palau de les Arts acull una versió de la comèdia bufa 'Il mondo della Luna', de Joseph Haydn, en la qual la llibertat i la màgia que representava aquest astre en el segle XVIII es recreen en la fantasia i els colors que s'experimenten en un cabaret de hui.

D'altra banda, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) ret homenatge a les "dones valentes" que lluiten cada dia i "resisteixen" enfront de les injustícies del seu entorn i ho fa a través de dos dones que, malgrat pertànyer a dos generacions diferents, "és com si es passaren el testimoni de la lluita": la galerista Rosalía Sender en la postguerra i l'artista Maribel Domènech en el barri del Cabanyal.

En l'IVAM, 'El mundo en un condón' és el títol de la intervenció de Juan Hidalgo per a la façana d'aquest museu i que s'ha convertit en un homenatge pòstum a l'autor canari, mort fa a penes una setmana. Aquest treball, una fotografia de 81 metres quadrats, representa una bola del món dins d'un preservatiu nugat en la part superior i suspès en un fons blau.

TEATRE A ALACANT

El Teatre Arniches d'Alacant inclou en la seua programació dos obres aquest cap de setmana. En 'Hilos', La Rous es pregunta "què passa amb el fil" que suposa "el cordó umbilical que ens entrellaça d'una manera única a la nostra mare" des del començament de les nostres vides. "El cordó es talla en nàixer, però el vincle que es crea entre les dos parts, com un fil invisible, roman viu", planteja l'obra.

La Rous és "tot sensibilitat" i, amb 'Hilos', promet que els espectadors ploraran i riuran i, quan finalitze l'obra, "segurament, sentiran a les seues mares un poc més a prop". "Fes-nos cas, no te la perdes! Teatre d'adults per a xiquets o teatre de xiquets per a adults?", assenyalen des de l'Institut Valencià de Cultura (IVC).

El diumenge, arriba a aquest mateix teatre un Pulgarcito "ric en continguts divulgatius i intel·ligents, que desperten la imaginació i l'afany de conéixer" amb 'En polzet i els seus germansen polzet i els seus germans' de Ferroviaria Ferroviaria. A través del personatge, podem reflexionar sobre "la realitat de xiquetes i xiquets desatesos en la societat desigual en la qual vivim, però també de l'afany de superació, rebel·lia i solidaritat entre iguals".

A més, tots els objectes que s'utilitzen en l'espectacle han sigut reciclats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento