Comunitat Valenciana

Una platja de Vinaròs es converteix en un simulat cementeri per les 739 víctimes de violència de gènere des de 2007

  • La platja del Fortí de Vinaròs (Castelló) s'ha convertit des d'aquest dimarts i fins al pròxim 11 de març en un simulat cementeri en memòria de les 739 víctimes de la violència de gènere registrades a Espanya entre 2007 i l'any passat, dos d'elles, veïnes d'aquesta ciutat. Es tracta d'una 'performance' formada per creus que s'ha col·locat en l'arena de l'extrem sud de la principal platja del municipi en record a les víctimes de violència masclista.
PLATJA DEL FORTÍ
PLATJA DEL FORTÍ
EUROPA PRESS
PLATJA DEL FORTÍ

La iniciativa ha sorgit del recentment format col·lectiu Femme Força Vinaròs, que lluita per dignificar les dones, amb la col·laboració d'altres entitats d'aquesta localitat i que han estat treballant en el projecte al llarg de diversos mesos.

Aquesta instal·lació artística té un total de 739 creus, blanques per la seua banda davantera i marró per la posterior, ja que són de cartó, una per cada víctima. La platja vista des del port s'assembla a un gegantesc llençol blanc que impacta visualment a qualsevol que s'acosta al passeig marítim.

Una comissió de manteniment vigila la instal·lació per a alçar aquelles creus que cauen -ja que estan clavades a l'arena- o es trenquen, en tractar-se d'una instal·lació efímera i està realitzada amb materials com a paper i cartó, molt sensibles al vent i la pluja. A més, es compta amb la col·laboració ciutadana per a cuidar-la i així arribar el més íntegra possible fins a l'11 de març.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento