Comunitat Valenciana

La mascletà es tenyeix de morat per a omplir de força la Plaça de l'Ajuntament el Dia de la Dona

  • El color morat, símbol de la lluita feminista, ha tenyit aquest dijous, Dia Internacional de la Dona, l'octava mascletà de les Falles de 2018, un muntatge de la Pirotècnia Caballer FX Global Foc de Montcada (València) que ha omplit de força la Plaça de l'Ajuntament de València i que ha captivat al públic des de l'inici.
Muntatge de color morat per a la mascletà de Caballer FX d'aquest 8M
Muntatge de color morat per a la mascletà de Caballer FX d'aquest 8M
Europa Press
Muntatge de color morat per a la mascletà de Caballer FX d'aquest 8M

El morat ha sigut el color triat per aquesta empresa, dirigida per María José Lora Zamorano, en tot el material emprat, tant en l'embolcall de gran part de la càrrega, com en les serpentines, fums i efectes emprats, com a homenatge a la dona i per a fer visibles les seues reivindicacions en aquest dia.

La mascletà ha començat amb força i ha sorprès al públic amb el dispar del terratrèmol al principi, una circumstància que encara que s'ha produït com a conseqüència d'"alguna fallada tècnica de connexió" ha agradat a la majoria dels assistents, que en molts casos han pensat que era una innovació i un efecte per a sorprendre'ls.

Després de la potència i la rapidesa de l'inici, el dispar ha continuat amb efectes de color morat que han omplit la plaça del color representatiu de la lluita feminista i ha seguit amb una part aèria atronadora que ha permès mantindre la intensitat de l'espectacle i arribar a un final atronador i ensordidor.

María José Lora Zamorano, cinquena generació de pirotècnics des de 1877, ha explicat després de la mascletà que el terratrèmol ha arribat poc després de començar com conseqüència d'alguna fallada tècnica de connexió que "s'ha solucionat ràpidament com s'ha pogut" per a assegurar un dispar adequat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento