FGV licita els projectes de la L10 del metro, l'antiga T2, per 1,52 milions i un termini d'un any
FGV licita els projectes de la L10 del metro, l'antiga T2, per 1,52 milions i un termini d'un any FEDERACIÓN AAVV/ARCHIVO

Encara que en una primera fase es posarà únicament en marxa el tramvia entre el carrer Alacant i l'Oceanogràfic de València, el contracte a adjudicar també engloba la segona fase -la que posteriorment portarà aquest mitjà de transport fins a Natzaret- amb l'objectiu d'aconseguir una planificació global que accelere les actuacions, detalla la Generalitat en un comunicat.

La inversió inicial contemplada per a la represa de l'obres és de 50 milions d'euros, dels quals 30 seran aportats per la Generalitat i 20 procediran del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Per a l'elaboració dels projectes constructius i les posteriors fases d'obra, FGV partirà de la informació, plànols, estudis i documentació existents i per realitzar, amb l'objectiu d'obtindre un estalvi de costos durant el cicle de vida del projecte, des de la fase de disseny a les de projecte, obre i posterior gestió i conservació de la infraestructura.

L'adjudicatari haurà de realitzar una sèrie d'estudis previs, enfocats a garantir la definició de la línia sobre la base de la conjuntura socioeconòmica actual.

D'aquesta manera, Ferrocarrils durà a terme estudis de mobilitat urbana, demanda de viatgers o planificació d'inversions, i elaborarà projectes d'arquitectura i equipaments d'estacions subterrànies, infraestructura, superestructura i electrificació, i senyalització i comunicacions i integració, entre d'altres.

Consulta aquí más noticias de València.