Comunitat Valenciana

Generalitat mostra el potencial de Fira València a un grup empresarial francés, "precandidat" a optar a la seua gestió

  • VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)
Servici De Tramvia A Fira València
Servici De Tramvia A Fira València
GVA - Archivo
Servici De Tramvia A Fira València

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el director general de Comerç, Natxo Costa, s'han reunit aquest dimarts amb responsables de l'empresa francesa GL Events, interessada a conéixer "de primera mà" les possibilitats de les instal·lacions de Fira València i informar-se sobre el desenvolupament del procés d'assumpció del seu deute per part de la Generalitat Valenciana.

Quan haja conclòs l'assumpció del deute del recinte firal (480,81 milions), -el passat mes de desembre es van aprovar dos decrets-llei en aquest sentit-, s'iniciarà un procés de diàleg competitiu en el qual les empreses interessades podran plantejar diversos models de gestió integral o de part de Fira València.

Aquest és la segona visita del grup francés, que ja va realitzar una primera "presa de contacte" el passat mes de desembre. Ara, ha deixat "la porta oberta" a col·laborar en la celebració de fires en un futur pròxim.

En tot cas es tracta d'una visita "molt preliminar", ha explicat Costa en declaracions a Europa Press, de manera que la possibilitat d'optar a la gestió del recinte està en una "fase molt inicial". Quan s'inicie el procés de diàleg competitiu es veurà quines són les empreses interessades. De moment es podria dir que són "precandidats", ha apuntat.

Per al director general de Comerç, aquest grup que ja gestiona 42 recintes a tot el món seria un "candidat idoni" a optar a la gestió de Fira València. Quan s'òbriga el diàleg competitiu, "tant de bo hi haja tres o quatre empreses del nivell d'aquesta interessades", ha manifestat.

Per la seua banda, el conseller Climent ha valorat la reunió de manera "molt positiva" i ha destacat el potencial de la fira. "Una vegada aclarit el seu futur amb els decrets d'assumpció del deute i del model de gestió, unit al canvi de rumb, rigor i serietat per part d'aquest govern, empreses de la importància mundial de GL Events s'interessen per a organitzar certàmens a la Comunitat Valenciana", ressaltava en un comunicat.

Segons Climent, una vegada iniciats els contactes directes, l'empresa realitzarà els seus propis estudis de mercat per a, posteriorment i si fa falta, iniciar vies de col·laboració en l'organització de certàmens.

"Amb aquest nou escenari, hem de fer tot el possible perquè els nostres sectors productius puguen eixir a l'exterior i promocionar-se utilitzant les nostres fires", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento