Comunitat Valenciana

Les proves en la samarreta trobada pel pare de Gabriel revelen ADN del menor desaparegut Gabriel Cruz

  • Les proves realitzades en la samarreta que dissabte passat va ser trobada prop de la depuradora de Las Negras a Níjar (Almeria) pel pare de Gabriel Cruz, el xiquet desaparegut des de dimarts passat quan es dirigia des de la casa de la seua àvia a la d'uns familiars en un espai de 100 metres, han certificat la presència d'ADN del menor.
Cerca del xiquet Gabriel a Níjar (Almeria)
Cerca del xiquet Gabriel a Níjar (Almeria)
Europa Press
Cerca del xiquet Gabriel a Níjar (Almeria)

Així ho ha indicat el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, en una anotació arreplegada per Europa Press a través del seu compte personal de Twitter, en el qual ha assenyalat que la cerca "continua", per la qual cosa "la col·laboració ciutadana és fonamental", amb el que ha demanat a qui tinga alguna pista que cride el 112, 062 o 091.

Fonts d'Interior han explicat a Europa Press que el ministre i els investigadors que dirigeixen del cas de desaparició han informat als pares del menor de huit anys d'aquest extrem i d'alguns detalls sobre l'avanç d'aquesta línia d'investigació abans de confirmar a través de les xarxes socials la presència de perfil genètic de Gabriel en la peça.

Va ser dissabte passat quan Ángel Cruz, el pare del xiquet, i la seua parella van trobar en una zona pròxima a la depuradora de Las Negras la samarreta interior infantil que, en un primer moment, van reconéixer com a pertanyent al xiquet i que ha sigut analitzada a Madrid, en el Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil. El punt de localització de la samarreta se situa a més de quatre quilòmetres del lloc de desaparició del Gabriel.

Així, en les hores següents a la troballa els membres de Grup Especial d'Activitats Subaqüàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil van explorar l'embassament que va ser parcialment drenat, encara que sense trobar vestigis relacionats amb el menor, mentre que de forma paral·lela la samarreta va ser enviada als laboratoris per a la seua anàlisi.

Els voltants de l'embassament són encara objecte d'estudi per part dels investigadors, els qui a través de mitjans especialitzats realitzen cerques més selectives en l'àrea perimetrada del Parc Natural de Cap de Gata-Níjar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento