Comunitat Valenciana

Un jutge confirma 30.000€ de sanció a una plataforma d'apartaments per no incloure el nombre de registre

  • VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)
Imatge de la campanya d'apartament turístics de la Generalitat
Imatge de la campanya d'apartament turístics de la Generalitat
GVATURISME
Imatge de la campanya d'apartament turístics de la Generalitat

El Jutjat del Contenciós-Administratiu número 3 de València ha desestimat el recurs interposat per la mercantil Rent Alia Holidays SLU en el qual sol·licitava la nul·litat de la resolució sancionadora de 30.000 euros interposada per l'Agència Valenciana del Turisme davant la negativa de l'empresa a sol·licitar als seus usuaris el número de registre de les vivendes que es publicitan a través d'aquesta plataforma de lloguer de vivendes, ha informat aquest organisme de la Generalitat a través d'un comunicat.

Des del departament que encapçala el secretari autonòmic Francesc Colomer informen que s'ha obert un total de 19 expedients sancionadors a aquest tipus de plataformes que comercialitzen, a través d'internet, apartaments turístics sense sol·licitar als seus propietaris el número de registre "que garanteix que operen amb totes les garanties legals", recalquen.

De totes elles, alguns expedients no han prosperat perquè l'empresa en qüestió ha reparat, unes altres han abonat la corresponent sanció i alguns, com aquest cas, han continuat amb el procés judicial en presentar un recurs contenciós administratiu per a sol·licitar la nul·litat d'aquesta sanció.

L'administració recorda que aquest no és el primer cas que es resol en el jutjat, ja que el jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 de València ja es va pronunciar el passat 23 de novembre de 2017 a favor de l'Agència Valenciana del Turisme desestimant també el recurs presentat per l'empresa Homeaway. De fet, aquesta sentència ja va asseure jurisprudència i ha sigut utilitzada en aquest cas per a resoldre algunes de les qüestions plantejades per l'empresa demandant.

Així, reitera que el recurs no pot prosperar atés que "la resolució impugnada es dicta en un procediment sancionador en matèria d'allotjaments turístics, matèria per a la qual l'administració autonòmica ostenta les competències".

En aquest sentit, remarca que la llei "deixa clar que el nombre d'inscripció en el Registre d'empreses, Establiments i Professions Turístiques assignat a cada vivenda turística hauria de constar en tota publicitat que els anuncie", al mateix temps que assenyala que "l'activitat recurrent consisteix en la posada a la disposició d'un portal web de cerca d'allotjaments turístics mitjançant la publicitat dels mateixos que permet la posada en contacte entre clients o usuaris interessats a oferir i demandar vivendes per a ús turístic, realitzant les reserves d'allotjament a través de la seua plataforma".

SEGON PRONUNCIAMENT DELS TRIBUNALS A FAVOR

Davant aquesta nova sentència, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha fet notar que "és la segona vegada que els tribunals es pronuncien a favor de la nostra capacitat sancionadora i que, a més, ens donen la raó en els nostres arguments".

Per tot açò, Colomer s'ha mostrat "profundament satisfet, ja que aquesta segona sentència reitera que hem iniciat un camí correcte en la lluita contra la competència deslleial i l'oferta no reglada en el sector turístic, malgrat totes les complicacions que suposen enfrontar-se a aquest tipus de gegants globals que operen per Internet i que no poden eximir les seues responsabilitats davant les greus conseqüències d'una economia submergida que perjudica el sector".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento