Comunitat Valenciana

El govern municipal diu que el pavelló plantejat per Roig és "interessant"

  • Tot i això, Joan Ribó demana "prudència" perquè el tema arribe a "bon port".
  • València en Comú diu que la concessió és la "fórmula idònia" per a la seua construcció.
  • Permetria disposar d'un recinte amb aforament per a més de 15.000 persones per a grans actes.
María Oliver en una imatge recent
María Oliver en una imatge recent
TWITTER MARÍA OLIVER
María Oliver en una imatge recent

La segona tinent d'alcalde en l'Ajuntament de València i portaveu de València en Comú en el consistori, María Oliver, ha assegurat que la concessió és la "fórmula idònia" perquè aquesta institució pose sòl públic de propietat municipal a la disposició de l'empresari valencià Juan Roig per a construir el nou pavelló que ha plantejat per a la ciutat. La regidora ha considerat "interessant" la instal·lació.

Oliver ha ressaltat, en un entrevista a Europa Press, que aquest és "la manera més segura, més ràpida i més beneficiosa per a la ciutadania" i ha descartat la venda de sòl públic municipal. Ha precisat que aquesta última, que generaria "molta inseguretat", "no es pot fer" i l'ha estimat "totalment inviable".

La responsable municipal s'ha referit, preguntada per la posició de València en Comú respecte a la proposta de Roig de construir un nou pavelló per a la ciutat en terrenys municipals de Quatrecarreres, a la reunió mantinguda dilluns passat entre responsables de "les tres forces polítiques que conformen el govern local", Compromís, PSPV i València en Comú, per a abordar eixe assumpte.

La regidora ha indicat que "es pot dir que va haver-hi un acord" en eixa trobada entre els integrants de l'executiu municipal en considerar que "el Pavelló Arena és una infraestructura que en aquest moment la ciutat no té" i que pareix "a priori, sense haver parlat encara amb els veïns, interessant".

Així, la representant de València en Comú ha manifestat que aquesta formació opina que "l'opció de la concessió demanial" seria "la fórmula idònia" i "la que marca prioritàriament la llei" per a posar a la disposició de Juan Roig sòl públic municipal sobre el qual construir la instal·lació proposada.

"El sòl és absolutament municipal i té ús públic, no és patrimonial", després del que ha dit que no es pot vendre i ha advertit que és "responsabilitat" dels representants municipals "traslladar a la ciutadania quina es pot i quina no es pot fer" així com "quins riscos comporta una fórmula o una altra".

"Seguretat jurídica"

María Oliver ha asseverat, en aquest sentit, que les tres forces que conformen l'equip de govern local entenen que "la fórmula que l'Ajuntament hauria de defendre és la que d'alguna manera garanteix, d'una banda, la seguretat jurídica i, per una altra, els interessos de la ciutadania i la reducció de terminis".

La regidora ha detallat que en eixe cas, "es presenta un model de negoci, s'ajusta un cànon i es fa una concessió pels anys que siga necessaris perquè l'inversor recupere la inversió", de manera que la parcel·la no deixa de "ser municipal".

María Oliver ha manifestat que "la fórmula de la venda no té precedents en l'Ajuntament, ni tan sols amb els govern del PP" i ha advocat, en cas que fóra viable, per la "subhasta". Ha comentat que segons els tècnics "genera molta inseguretat jurídica i allarga els terminis mínim tres o quatre anys per a començar l'expedient municipal".

Posicionament dels veïns

La portaveu de València en Comú ha afirmat que a més que s'ha de tindre en compte quin és el "posicionament dels veïns" de l'entorn en el qual s'ha plantejat el nou pavelló, ja que es tracta d'una infraestructura que tindrà "un impacte molt gran en eixe barri" i que aquesta és una zona "socioeconòmicament sensible".

Així, Oliver ha apuntat la necessitat de parlar amb els veïns i "evitar confrontacions posteriors que ens porten a haver de reposicionar el que a priori ens pot paréixer interessant per a la ciutat".

"Prudència" per a arribar a bon port

Per la seua banda, l'alcalde de València, encara que tots van coincidir en la reunió de representants del govern local que el pavelló plantejat per Roig és un projecte "positiu", ha demanat "prudència" perquè vol que "arribe a bon port".

Joan Ribó, ha assenyalat, en declaracions a la Cadena Ser arreplegades per Europa Press, que "no va a negar que s'estiga parlant" amb Roig però ha apuntat que no vol "avançar coses sense tindre els detalls". Així, ha explicat que no vol fer "una declaració que després siga contradictòria amb el resultat final".

En qualsevol cas, el primer edil ha recalcat que tots els partits van deixar "molt clar" en la junta de portaveus del govern municipal que aquest projecte es considerava de "gran interés" per a la ciutat perquè València no disposa d'un pavelló amb un aforament per a més de 15.000 persones destinat a grans actes esportius, concerts o activitats culturals.

Ribó ha assenyalat que aquesta manca "impedeix" a València estar en els circuits a nivell europeu i mundial. Per tant, és "una idea empresarial bona que nosaltres valorem", ha assenyalat. No obstant açò, ha apuntat que és una idea que suposa una sèrie de negociacions i d'acords.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento