Comunitat Valenciana

La Comunitat arranca 2018 amb un 11,3% més de turistes estrangers i un augment del 10,3% de la despesa interanual

  • La Comunitat Valenciana ha iniciat 2018 amb dades positives de turistes estrangers, ja que s'ha incrementat el nombre de turistes en un 11,3% i la despesa que aquests realitzen en un 10,3% interanual. Així, l'autonomia va rebre durant el passat mes de gener 448,606 turistes estrangers, un 11,3% més que la xifra registrada en el mateix mes de 2017, situant-se com la segona comunitat autònoma que major increment registra en l'àmbit nacional després de Balears.
Turistes en la Marina Real
Turistes en la Marina Real
MARINA REAL - Archivo
Turistes en la Marina Real

A més, la despesa que van realitzar els turistes estrangers durant el passat mes de gener a la Comunitat Valenciana, xifrada en 432,4 milions d'euros, també s'ha incrementat un 10,3% pel que fa al mateix període de 2017, segons es desprèn de les enquestes publicades hui per l'INE de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) i l'Enquesta de Despesa Turística (Egatur).

El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha valorat aquests resultats com a "positius" i ha destacat que "aquestes dades indiquen que anem pel bon camí de la desestacionalització".

L'enquesta Frontur publicada hui per l'INE mostra que la Comunitat Valenciana va rebre al gener 448,606 turistes, xifra que representa un destacat increment interanual (11,3%), per damunt de la mitjana d'Espanya (5,2%).

EVOLUCIÓ D'HOLANDA

Per mercats, cal assenyalar que el mercat britànic s'ha incrementat un 5,9%. Destaca també l'evolució d'Holanda (+14,4), països nòrdics (+16,4%), o Alemanya (+34,8%). Les entrades de turistes estrangers per aeroport es van incrementar el passat mes de gener un 17,6% interanual i per carretera un 3,5%.

Així mateix, l'enquesta Egatur que ha publicat hui l'INE mostra que durant el passat mes de gener els turistes internacionals que van visitar la Comunitat Valenciana van gastar 432,4 milions d'euros el que suposa un augment del 10,3% interanual.

Des de la Generalitat subratllen també l'increment registrat pels turistes britànics, que augmenta un 9,6% pel que fa a gener de 2017. A més, els turistes alemanys han incrementat la despesa en un 26,8% i Holanda en un 33,3%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento