Comunitat Valenciana

Uns 75 estudiants passen la nit en el Rectorat de la UV per a demanar solucions al conflicte del PDI associat

  • Al voltant de 75 estudiants que han passat la nit en el Rectorat de la Universitat de València (UV) per a exigir "respostes" a la "precarietat" dels professors associats i a la falta de classes per la vaga convocada per aquest col·lectiu han abandonat ja les instal·lacions i durant la seua acció no s'ha produït cap incident, han informat a Europa Press fonts de la institució acadèmica.
El rectorat de la UV, anit
El rectorat de la UV, anit
@ADRISANCHEZ_6
El rectorat de la UV, anit

Un grup d'alumnes, a iniciativa d'estudiants del grau de Periodisme, es van concentrar ahir dimarts davant el Rectorat per a intentar ser rebuts pel rector i van elaborar un manifest en el qual expressen que "comprenen i recolzen activament els motius pels quals el professorat associat de la Universitat de València ha convocat la vaga" i exigeixen que "s'inicie un procés de diàleg entre els afectats i la UV per a acabar amb la situació de precarietat que viuen des de fa temps".

Així mateix, fan públic el seu "malestar per la situació d'absència de classes lectives de forma indefinida" que pateixen des del passat 29 de gener, ja que la totalitat d'associats de la Unitat Docent del Grau de Periodisme -"15 professors que representen al voltant de tres quartes parts del professorat del grau"- s'ha sumat a l'aturada i, per açò, molts estudiants no han pogut rebre "cap classe des de l'inici del quadrimestre i, fins i tot, molts es troben sense cap tipus de tutorització per a afrontar el seu treball final de grau".

El gerent de la Universitat de València va mantindre una conversa amb els joves i els va manifestar que la solució a aquest conflicte és "externa" a la UV i, en eixes condicions, és molt difícil arribar a un acord perquè no depèn d'aquesta institució.

A més, a última hora de la vesprada el rector, Esteban Morcillo, es va reunir amb una representació dels estudiants i del professorat associat. En aquesta trobada, es va proposar crear una comissió tècnica per a estudiar la situació del PDI associat, que aquest col·lectiu té previst sotmetre a assemblea, segons les mateixes fonts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento