Comunitat Valenciana

PP adverteix que el Govern central està "molt atent" davant l'"incompliment" de l'acord bilateral sobre borses en À Punt

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Instal·lacions de l'antiga RTVV
Instal·lacions de l'antiga RTVV
CVMC
Instal·lacions de l'antiga RTVV

La portaveu adjunta del PP en les Corts Valencianes, Eva Ortiz, ha advertit aquest dimarts que el Govern central "està molt atent" davant l'"incompliment", ha dit, de l'acord aconseguit en la comissió bilateral sobre les borses de treball en À Punt, i "ho està veient", mentre el portaveu socialista ha indicat que el que estan intentant els grups és que en els llocs definitius l'accés siga "el més just i raonable".

El president del grup popular, Jorge Bellver, ha mostrat la seua sorpresa davant el fet que els grups hagen presentat esmenes a la llei de creació del Consell Audiovisual sobre "qüestions dels extreballadors de l'antiga RTVV i borses de treball", per a modificar la llei de creació de la nova radiotelevisió valenciana "per la porta de darrere".

"Si el tripartit entén que s'ha de modificar la llei, haurien de presentar una modificació o reforma de la llei. Dóna a entendre que l'acord aconseguit en el seu moment en la comissió bilateral amb el Govern d'Espanya respecte a la llei de creació de la nova televisió, dient que eixa llei no anava a bonificar als extreballadors, no s'està complint", ha indicat.

Per açò, considera que "potser s'ha de posar en coneixement del govern i d'eixa comissió" ja que "volen esmenar eixa llei per la porta de darrere perquè entenen que alguna cosa no estava bé".

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha assenyalat sobre les esmenes presentades pels diferents grups a la llei de creació del Consell Audiovisual que es tracta d'"intentar millorar la baremació d'accés a la CVMC" i ha destacat "la voluntat de tots els grups per a solucionar una situació que és sens dubte injusta, perquè malgrat la bona intenció del Consell Rector a l'hora d'establir el barem d'accés, la realitat ha demostrat que tota una generació de professionals vinculats a l'audiovisual ha quedat exclosa".

D'aquesta forma, ha incidit que "la llei arreplega el que està firmat en l'ERO encara que en la seua aplicació s'han posat en evidència nombroses distorsions que cal solucionar" i ha instat totes les formacions a arribar a un acord que permeta alhora que "es complisca amb els pactes en l'ERO, que es respecte el principi bàsic d'accés a la funció pública tenint en compte la igualtat, mèrit i capacitat, i que al mateix temps no siga excloent per a tots aquells que no van entrar en RTVV per edat o per qüestions ideològiques".

No obstant açò, ha criticat que "el mateix PP que va firmar un ERO il·legal i després un altre legal, que va pervertir RTVV, que la va arruïnar econòmicament i que la va manipular fins a extrems insospitats, firmant una clàusula que blindava als extreballadors, ara s'atrevisca a donar lliçons a tothom".

La portaveu adjunta de Compromís Mònica Àlvaro ha justificat aquestes esmenes en la necessitat de "blindar" eixe Consell Audiovisual davant "l'amenaça del PP de recurs al Constitucional", mentre el síndic de Podem, Antonio Estañ, ha assenyalat que es busca "rectificar en la mesura del possible eixa dissonància en les borses".

Considera que la proposta de Ciutadans (Cs) sobre limitar al 5% de la puntuació total l'experiència dels extreballadors de RTVV en la plantilla definitiva, ha afirmat no saber d'on ix eixe percentatge i d'intentar "substituir la negociació col·lectiva". Per açò, no li pareix a primera vista "molt pertinent", encara que s'ha mostrat obert al diàleg.

Per la seua banda, la portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, confia que hi haja voluntat política "perquè À Punt siga sostenible, despolititzada i estiga oberta a les noves generacions" perquè "la voluntat política és la clau per als acords" i "és necessari comptar amb l'experiència dels extreballadors de RTVV, però tampoc pot suposar una barrera als nous periodistes".

A més, ha defès "la importància que les Corts puguen exigir explicacions i fins i tot proposar la destitució dels membres del Consell Rector davant casos greus" i ha citat la "incompatibilitat" del conseller Vicent Vergara o l'actuació de Rafa Xambó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento