Comunitat Valenciana

El PP demana aclariments al Consell sobre subvencions per a fomentar el valencià a "dos empreses de familiars de Puig"

  • La portaveu adjunta del grup popular en les Corts Valencianes, Eva Ortiz, ha anunciat aquest dimarts la presentació davant la Direcció general de Política Lingüística d'un escrit en tindre constància que hi ha dos empreses de "familiars del president de la Generalitat", Ximo Puig, beneficiàries de subvencions per al foment del valencià en mitjans de comunicació "que podrien haver fet un ús indegut dels fons públics".
Eva Ortiz al costat de Jorge Bellver en les Corts
Eva Ortiz al costat de Jorge Bellver en les Corts
PPCV
Eva Ortiz al costat de Jorge Bellver en les Corts

"Sol·licitem que es comproven d'ofici aquests fets, que es controle on ha anat eixa subvenció, quin ús s'ha fet dels fons públics, com s'ha justificat i mitjançant quines factures, si són reals i constatables. L'administració té obligació de comprovar eixes subvencions amb factures justificades, no estem demanant res estrany", ha assenyalat en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics.

Eva Ortiz ha explicat que és la seua obligació "fiscalitzar l'ús públic dels diners de tots els valencians" i ha avançat que "no serà la primera ni l'última petició d'informació".

"En la documentació que tenim veiem coses que no estan clares i demanem ara copia d'eixes factures per a saber si es compleix la llei. Anem a donar un termini de tres mesos a partir de qual, si no hi ha informació, emprendrem les accions legals pertinents", ha assegurat la 'popular'.

Ortiz ha incidit que la documentació que tenen "no està clara i hi ha possibles evidències d'irregularitats", i per açò volen que se'ls certifique la documentació i els mostren les factures: "No diem que siga il·legal, només que ens crida molt l'atenció. Donem tres mesos perquè l'interventor general ho revise, tinguem accés a eixa informació".

A partir d'ací, ha prosseguit, "si està bé fenomenal" i si no emprendran les accions que els indiquen els seus advocats. "A hores d'ara ja comencen a aparéixer molts familiars de càrrecs d'aquest govern i volem saber", ha conclòs.

En el document remès per Ortiz a la Conselleria especifica que hi ha dos empreses de comunicació beneficiàries de les ajudes al foment del valencià en les convocatòries de 2015 i 2016 i transcorregut "sobradament" el termini per a la justificació de la subvenció la Generalitat "va haver d'haver iniciat les actuacions de comprovació material que li són degudes, sense que a data de la firma conste a la compareixent que s'hagen realitzat".

"D'açò es deriva que no puga conéixer-se si l'import de la subvenció s'ha dedicat íntegrament a l'efectiva realització de les activitats subvencionades, havent-se pogut incórrer en infracció administrativa o fins i tot en el deure de reintegre dels imports", agrega Ortiz en el text, en el qual apunta també a la "inactivitat" de l'administració.

Així mateix, apunta a les "evidències d'irregularitats en la documentació aportada per les empreses subvencionades, del que, de constatar-se en el procediment oportú haurien de suposar tant la imposició de sancions administratives com la devolució dels imports indegudament percebuts, a més del possible retret penal".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento