Comunitat Valenciana

El PP vol que Oltra informe als grups sobre la gestió de menors cada tres mesos: "No està fent res"

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat que el grup popular presentarà en les Corts Valencianes una moció en la qual demanaran que la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, informe als grups cada tres mesos "amb llum i taquígrafs" sobre la gestió de centres de menors. "Aquest és un govern que no fa res, la senyora Oltra no està fent res, hi ha una nefasta gestió en centres de menors", ha assegurat.
Bonig en la reunió en la seu del PPCV
Bonig en la reunió en la seu del PPCV
PPCV
Bonig en la reunió en la seu del PPCV

Bonig s'ha reunit aquest dilluns amb els portaveus del PP en els ajuntaments de Llíria, Paterna i Bunyol per a abordar un tema "molt sensible" com aquest que afecta menors tutelats per la Generalitat, a "fills de la Generalitat, de tots els valencians i especialment del govern de Puig i Oltra, que tenen la responsabilitat política i legal de la gestió" dels centres.

Ha recordat que va ser Oltra "la que va utilitzar la problemàtica dels centres de menors en el cas de Segorbe per a airejar-ho públicament en les Corts, incomplint una màxima que havien tingut els consellers que aquests temes es treballen amb l'oposició i els ajuntaments afectats de manera reservada i confidencial".

Així, ja que Oltra "va voler airejar les coses" volen "transparència en la seua nefasta gestió", ja que en quasi tres anys de govern "no hi ha planificació".

"Es confirma el que diuen les enquestes, algunes encarregades pel propi Consell, i que diuen que la característica del Govern de Puig és la no gestió", ha remarcat la dirigent del PPCV, que ha posat com a exemple que "només un 1,9% dels valencians considera que estan resolent els problemes i més de la mitat dels valencians considera que el Consell coneix poc els problemes de la ciutadania".

Bonig ha censurat la "nul·la" gestió en menors i ha incidit que Oltra "va tancar el centre de Montolivet i es va portar als xiquets a Bunyol, Paterna, La Pobla o Llíria i el que ha aconseguit és generar problemes en tots costats", tot -ha agregat- "menys gestionar la situació".

"No hi ha nous centres, no hi ha planificació amb els ajuntaments ni amb els afectats", ha lamentat la 'popular', qui considera que "acabarà aquesta legislatura sense la construcció de cap centre" mentre "tanquen els que hi ha, acusen injustificadament a determinats centres pel seu caràcter religiós", sense donar "cap solució" i suprimint, a més, la Direcció general de la Infància, una "nefasta decisió".

"Volem saber què fa, quina ronda de contactes manté amb els ajuntaments, si hi ha dotació econòmica, qual és la seua planificació i per a quan hi haurà centres adequats o reformats", ha remarcat Bonig, que ha assenyalat que després del tancament de Montolivet "ni Paterna, Bunyol o Llíria s'oposen al fet que hi haja centre, però cal consensuar-ho".

Segons ha explicat, "no poden proposar-ho a Paterna en un lloc d'urbanització totalment aïllat, sense entorn per a la socialització", a Bunyol amb les deficiències que va detectar Fiscalia o a Llíria en un centre que els propis tècnics adverteixen "té aluminosi, es comparteix amb altres associacions i està totalment allunyat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento