Comunitat Valenciana

Jubilats es concentren a València per a reclamar "pensions públiques dignes"

  • Consideren que la revaloració de les pensions d’un 0,25% “no arregla el problema”.
  • Segons Intersindical Valenciana han participat “més de 3.500 persones”.
Concentración en defensa de las pensiones en València
Concentración en defensa de las pensiones en València
INTERSINDICAL VALENCIANA
Concentración en defensa de las pensiones en València

Jubilats, abrigallats per moviments socials i sindicals, s'han concentrat aquest dijous en la Plaça de l'Ajuntament de València per a reclamar unes "pensions públiques dignes" i enfront d'una revaloració de les pensions d'un 0,25% per a 2018 que asseguren "no arregla el problema" i els tornarà a fer perdre poder adquisitiu, atès que l'IPC s'estima entre un 1,3% i un 1,7%.

La mobilització, convocada per la Coordinadora Estatal per a la Defensa del Sistema Públic de Pensions en 89 localitats de tota Espanya, i a València també per Intersindical Valenciana, ha reunit en la Plaça de l'Ajuntament a "més de 3.500 persones", segons Vicente Barber, membre de la Coordinadora Estatal, d'Intersindical i dels iaioflautes.

Aquesta és solament la primera de futures mobilitzacions, ha avançat. "Els jubilats comencem a conscienciar-nos ara però açò va a anar a més i els 9,5 milions de jubilats som capaços de fer que ni un sol vot vaja a aquells partits o governs que no defensen els nostres interessos". "Pensions públiques i correctes, no anem a acceptar pensions privades", ha avisat.

En aquest sentit ha criticat les reformes de les pensions dutes a terme tant pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero en 2011 com la del Govern de Mariano Rajoy en 2013 i la lamentat que ara "encara pretenen clavar-nos més la dent, d'aquesta crisi els pobres eixim més pobres, si alguna vegada eixim i els rics més rics".

“Sobren diners”

"Amb el 0,25% no s'arregla el futur de les pensions però el problema és que s'han menjat una guardiola de 68.000 milions en cinc anys, que han fet dues reformes de pensions amb les quals no estem d'acord, a més de reforma laboral injusta que ha rebaixat en un 40% els salaris actuals i per tant recaptació de la Seguretat Social és menor i no recapten diners suficients per a pagar les pensions".

Però "amb una reforma fiscal, hi ha diners de sobres si no se li redueixen als empresaris les cotitzacions, si es lleven les reformes de contractació que permeten un gran frau fiscal i una explotació increïble; si tot açò s'arregla sobren diners per a pagar les pensions", ha sentenciat.

"Immoral i precarietat"

Per a Intersindical Valenciana, les concentracions al llarg de la Comunitat en defensa del sistema públic de pensions han sigut un "èxit". Segons ha assenyalat el sindicat en un comunicat, "la gran participació és una evidència del rebuig de la política del Govern de Mariano Rajoy cap a les persones pensionistes".

Al seu judici, és "immoral" que, després de tota una vida laboral, no es tracte dignament als pensionistes i se'ls "retalle constantment, empobrint-los amb augments inferiors al cost de la vida o per l'aprovació de mesures que els afecten directament com el copagament farmacèutic o l'augment dels preus dels serveis essencials com el gas, la llum o l'aigua... que els posen en una situació de precarietat".

De fet, continua, "l'estat espanyol és un dels estats de la Unió Europea que menys diners destina a les pensions de les seues persones majors" i les reformes de 2011 i 2013 han suposat "una deterioració dels drets socials i econòmics dels actuals i dels futurs pensionistes".

Reivindicacions

Davant aquesta situació, Intersindical reivindica la derogació de les dues reformes de les pensions i la supressió de l'anomenat 'factor de sostenibilitat' que suposa "una retallada de la quantia de les pensions en funció de criteris mercantilistes i contraris a les treballadores i treballadors".

En aquesta línia, proposa garantir les pensions públiques com a dret constitucional, la seua inclusió als Pressupostos Generals de l'Estat, rebaixar l'edat de jubilació als 65 anys, eliminar tota discriminació cap a les dones, revaloració automàtica de les pensions, la recuperació de la pèrdua de poder adquisitiu en els últims anys i la derogació de les reformes de les pensions.

Així mateix, exigeix als partits polítics que es promulgue una llei que garantisca unes pensions públiques, dignes i suficients per a totes les persones en acabar la seua vida laboral activa i per a garantir les pensions de les futures generacions.

Finalment, fa una crida per a "potenciar les mobilitzacions socials i laborals unitàries i massives per a obligar el Govern a acceptar les reivindicacions de les persones pensionistes i de les treballadores i treballadors".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento