Puig assegura que els valencians creuen en l'estabilitat i l'honradesa del Botànic: "L'esperança és el nostre aval"
Puig assegura que els valencians creuen en l'estabilitat i l'honradesa del Botànic: "L'esperança és el nostre aval" CORTS VALENCIANES/I.CABALLER

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en la sessió de control en les Corts Valencianes, interpel·lat per la portaveu de Ciutadans (Cs), Mª Carmen Sánchez, per si el Botànic és una garantia de futur per a la regió a la llum dels resultats del Baròmetre del Consell.

Després d'incidir en el creixement "per damunt de la mitjana" de la Comunitat Valenciana, el "rècord històric" del turisme i el bon ritme de les exportacions, el president ha defès que es tracta d'un procés de futur. "I no ho diem des de l'elogi de nosaltres mateixos", ha recalcat.

S'ha mostrat així "prudentment optimista perquè encara hi ha moltíssim que fer", reptes entre els quals ha destacat l'atur, l'accés al mercat laboral per als joves i el terç de la població valenciana en risc d'exclusió social. Mentrestant, ha reiterat que el Consell tracta de "revertir la situació de descrèdit de la Comunitat".

"Volem permetre que eixe futur succeïsca a través d'eixe escenari d'honradesa, estabilitat i diàleg", ha manifestat, per la qual cosa ha puntualitzat que no li preocupa el baròmetre, sinó "la vida dels ciutadans".

Ho ha il·lustrat amb la valoració del Govern valencià "positiva per primera vegada des de 2009 i per damunt de la mitjana espanyola" i amb el fet que la corrupció haja "deixat de ser una de les principals preocupacions per als valencians". Ha reconegut que "és evident que la gran preocupació és la falta de treball", encara que ha remarcat que el Baròmetre arreplega "millor que abans de la crisi".

CS TATXA Al BOTÀNIC DE "TITELLA SENSE CAP"

Per contra, la portaveu de la formació taronja ha assegurat que l'enquesta mostra tres fets: "la falta d'empatia dels valencians amb la classe política, la dicotomia entre el que preocupa als valencians i al Consell i el suspens en la gestió".

"Puig pareix que vol viure ancorat en el passat sense pensar en el present", ha censurat, per a criticar que les preferències del Govern valencià siguen "la reversió del model Alzira, el canvi del model educatiu o la defensa de l'estat federal", en lloc de la desocupació, la sanitat i l'educació.

Sánchez ha definit així al Botànic com un "titella sense cap, un pacte sense rumb i una declaració d'intencions i no de realitats". "Posen-se les piles perquè en aquesta convocatòria no hi ha recuperacions per a tants suspesos", ha reblat.

Consulta aquí más noticias de València.