Comunitat Valenciana

Sarrià reitera la necessitat de llevar les passarel·les d'Avinguda del Cid

  • Per al regidor, aquesta via "no és una autovia d'accés a la ciutat".
  • El regidor del PP Alberto Mendonza sol·licita instal·lar-ne de noves.
Retirada d'una passarel·la sobre l'Avinguda del Cid de València
Retirada d'una passarel·la sobre l'Avinguda del Cid de València
AJUNTAMENT DE VALÈNCIA
Retirada d'una passarel·la sobre l'Avinguda del Cid de València

El regidor de Desenvolupament Urbà en l'Ajuntament de València, Vicent Sarrià, ha reiterat aquest dilluns la necessitat de retirar les passarel·les per als vianants de l'Avinguda del Cid, al mateix temps que ha destacat que aquesta via "no és una autovia d'accés a la ciutat". Així, ha defés que aquesta travessia compte amb passos per als vianants com els quals hi ha en altres grans vies de la capital valenciana com la de Corts Valencianes.

Sarrià s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a informar dels temes tractats en la Comissió d'Urbanisme celebrada aquesta jornada en el consistori, preguntat per les mocions que han sigut abordades en ella i per la referida a les passarel·les de l'avinguda del Cid i presentada pel regidor del PP Alberto Mendoza.

L'edil del grup municipal del PP sol·licitava en aquesta moció "instal·lar noves passarel·les modernes, accessibles i singulars, al llarg de l'avinguda del Cid, en aquells punts i en el nombre que consideren els tècnics municipals de conformitat amb els veïns directament afectats".

Així mateix, Mendoza demanava "convocar un procés de presentació de projectes de passarel·les per als vianants a través dels col·legis professionals per a seleccionar aquelles que es tornaran a instal·lar" en aquesta avinguda.

Vicent Sarrià ha comentat que la moció ha sigut rebutjada en la Comissió d'Urbanisme perquè és "una proposta que arriba a destemps". Així mateix, ha criticat que en aquests moments l'oposició "presente alternatives amb passarel·les que complisquen les normes d'accessibilitat i que comporten la instal·lació de rampes quilomètriques i, fins i tot, ascensors, amb un alt cost econòmic", al mateix temps que ha considerat que aquesta proposta admet que les que hi havia no complien eixe requisit.

L'edil ha defés de nou la retirada de les passarel·les i l'habilitació de passos de vianants, com hi ha "en múltiples zones de la ciutat". Sarrià ha agregat que la instal·lació de passarel·les "no respon el concepte de mobilitat que ha d'haver-hi en una avinguda d'accés a la ciutat". En aquest punt, ha destacat que la del Cid "no és una autovia d'accés" a València i ha apuntat que considerar-la així era "la filosofia que en el seu moment va motivar la instal·lació" dels passos elevats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento