Comunitat Valenciana

El DOGV publica la restricció de les obertures en festiu

  • La normativa entra en vigor aquest diumenge 25 de febrer i les tendes romandran tancades.
  • Estableix l'obertura de 38 festius en les 5 Zones de Gran Afluència Turística de València i en la ciutat d'Alacant.
Rebaixes, compres, comerç.
Rebaixes, compres, comerç.
EUROPA PRESS
Rebaixes, compres, comerç.

El Diari Oficial De la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dilluns la modificació de la llei de comerç de la Comunitat Valenciana que inclou l'acord sobre horaris comercials aconseguit al desembre en l'Observatori de Comerç, pel qual s'estableixen els festius en els quals els comerços podran obrir les seues portes en els diferents municipis de la Comunitat. D'aquesta manera, aquest diumenge 25 de febrer entrarà ja en vigor i les tendes romandran tancades.

En concret, aquest pacte estableix l'obertura de 38 festius en les cinc Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT) de València i en la totalitat de la ciutat d'Alacant, en el període comprés entre el Diumenge de Rams i el diumenge posterior al Dilluns de Pasqua i entre el 15 de juny i el 5 de gener. No obstant açò, hi haurà excepcions i el 24 de juny els comerços no obriran a Alacant com tampoc ho faran el 19 de març i 15 d'agost a València.

En canvi, podran obrir 40 dies en el mateix període -en Setmana Santa i entre el 15 de juny i el 5 de gener- les localitats que tenen una ZGAT tot l'any com són Finestrat, Torrevieja, L'Alfàs del Pi, Benissa, Orihuela costa i el Pilar de la Horadada costa (a Alacant) i Alboraig a València, mentre que ho faran 28 dies en Setmana Santa i entre el 15 de juny i 15 de setembre les localitats que tenen declarada una ZGAT parcial com són Altea, Benidorm, Benicàssim, Santa Pola, Segorbe, Ondara o Calp, entre d'altres.

La resta de municipis de la Comunitat Valenciana que manquen de Zones de Gran Afluència Turística podran obrir fins a onze festius que es decidiran en funció de diferents criteris: quan hi haja acumulació de festius; els primers diumenges de les rebaixes (després del 6 de gener i el primer de juliol); diumenge de Rams, divendres sant, dijous sant quan siga festiu estatal o autonòmic i diumenge de Pasqua; i els diumenges entre el 26 de desembre i el cinc de gener.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento