Comunitat Valenciana

Oltra demana a Fiscalia que es replantege les mesures preventives en violència de gènere per a evitar assassinats

  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha demanat a la Fiscalia General de l'Estat que es replantege les mesures preventives que adopten els Ministeris Públics de les diferents autonomies en casos de violència de gènere per a evitar que hi haja una reincidència dels agressors i es protegisca a la víctima.

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada pel fet que el detingut per presumptament maltractar i agredir sexualment la seua dona aquest dijous a València fóra posat en llibertat amb mesures cautelars.

Sobre aquest tema, Oltra ha subratllat que "fa falta més formació de tots els òrgans que actuen en un cas de violència de gènere" i ha considerat "preocupant" que, en aquest cas, al presumpte agressor "no se li pose cap mesura de presó preventiva amb l'excusa que la dona està en un centre de protecció".

Al seu juí, cal "canviar el focus" perquè "qui ha d'anar-se'n no és la víctima, sinó l'agressor i el presumpte delinqüent". "Estem fent les coses al revés perquè que ella està en una casa de protecció, no vol dir que el perill haja desaparegut", ha subratllat.

En aquest sentit, ha explicat que els tres requisits per a aplicar la presó preventiva són una possible reincidència i el perill per a la víctima, la destrucció de proves i assegurar-se que el presumpte delinqüent acudisca el dia del juí i, en aquest sentit, ha indicat que si en els casos com aquest últim que és "de llibre" no s'adopta aquest la presó preventiva, no sap per a què està perquè "hi ha casos en les quals les dones han sigut assassinades perquè no hi ha hagut una mesura preventiva que evitar la reincidència i l'assassinat", ha advertit.

Per açò, i especialment en aquest últim cas en el qual ha lamentat que va haver-hi "una actuació tan violenta i tan greu i s'ha menyscabat tant la dignitat i integritat física i psíquica d'aquesta víctima, ha puntualitzat "igual la Fiscalia General de l'Estat s'hauria de replantejar les instruccions que dóna a les fiscalies perquè el que s'ha d'evitar és que hi haja reincidència i s'ha de protegir a la víctima", ha remarcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento