Comunitat Valenciana

L'Hospital de Manises realitza una innovadora cirurgia que evita el trasplantament de còrnia

  • És un tractament ràpid, poc invasiu, indolor i un temps de recuperació d’entre dos i tres dies.
  • Aquesta cirurgia evita arribar a un trasplantament, un procediment més complicat i amb risc de rebot. 
Cirugía oftalmologica
Cirugía oftalmologica
HOSPITAL DE MANISES
Cirugía oftalmologica

L'Hospital de Manises (València) realitza una innovadora cirurgia oftalmològica que evita el trasplantament de còrnia. Es tracta d'una intervenció d'anells intracornials, un procediment poc invasiu i amb un temps de recuperació molt reduït.

Des del centre sanitari destaquen que, sovint, no es té consciència de la importància que alguns simples gestos poden tenir en la visió. "Quan notem que la vista falla, que veiem de manera borrosa o distorsionada, és important acudir a un especialista el més prompte possible, perquè podríem patir queratocono, una patologia que en un 25% dels casos és hereditària de pares a fills", apunten.

Aquesta malaltia, que afecta a la còrnia i és la principal causa de trasplantament en joves, fins fa poc tenia un tractament molest i molt costós. No obstant açò, el departament oftalmològic de l'Hospital de Manises ha adoptat una nova cirurgia destinada no solament a corregir els símptomes de l'afecció, sinó també a disminuir el risc d'un futur trasplantament corneal, un procediment més arriscat i invasiu.

La cirurgia d'anells intracornials duta a terme per l'equip d’oftalmòlegs de l'Hospital de Manises consisteix en una intervenció ambulatòria que es realitza mitjançant làser, implantant segments semicirculars a l'interior de la còrnia que corregeixen la deformació causada pel queratocono o altres patologies similars. El centre sanitari de Manises és un dels dos hospitals públics de València que realitza la tècnica d'anells intracornials amb làser.

"El procés és molt poc invasiu, dura al voltant de 10 minuts, és indolor per al pacient i té un temps de recuperació d'entre 48 i 72 hores, a partir de les quals es pot fer vida normal", explica la doctora Ana Hervás, del servei d'Oftalmologia de l'Hospital de Manises. En aquest cas, a diferència d'un trasplantament de còrnia, el restabliment de la visió és molt més ràpid i en aproximadament tres mesos es pot obtenir una visió correcta sense les molèsties del postoperatori.

Patologia cada vegada més freqüent 

La intervenció quirúrgica d'anells intracornials està indicada principalment a pacients amb queratocono, una malaltia que cada vegada es detecta amb major freqüència. Consisteix en una deformació en forma de con que afebleix el teixit corneal i altera la visió de manera progressiva, fent-la cada vegada més borrosa i desenfocada.

En un primer moment, es pauta l'ús d'ulleres o lentilles per a intentar corregir l'afecció, però quan es detecta una degeneració corneal en estats més avançats, el recomanable és fer ús d'anells intracornials que reforcen la còrnia i previnguen la progressió del queratocono. "Amb aquesta cirurgia volem evitar arribar a un trasplantament, un procediment més complicat que pot ocasionar risc de rebot en el pacient", declara la doctora Hervás.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento