Comunitat Valenciana

Els Verds-Equo nomenen Giuseppe Grezzi com a nou coportaveu de Compromís

  • L'edil de València assumeix aquest càrrec després de la dimissió de Julià Álvaro aquest dimarts.
  • El nomenament haurà de ser ratificat en la pròxima reunió de la Mesa de País de l'organització.
El regidor Giuseppe Grezzi
El regidor Giuseppe Grezzi
EUROPA PRESS
El regidor Giuseppe Grezzi

La Comissió Executiva de Verds-Equo ha nomenat Giuseppe Grezzi com a nou coportaveu de Compromís, després de la renúncia aquest mateix dimarts de Julià Álvaro al que se li ha agraït "la seua magnífica tasca" com a representant de l'organització en la coalició. Segons han indicat els Verds-Equo en un comunicat, el nomenament de Grezzi haurà de ser ratificat en la pròxima reunió de la Mesa de País de l'organització.

La formació ha reafirmat la seua aposta pel canvi de model impulsat pel Govern del Botànic cap a un model de desenvolupament sostenible, on "projectes com el megacentre comercial i d'oci Port Mediterrani de Paterna (València), no tenen cabuda, per ser insostenible i depredador amb el territori".

Així mateix, ha considerat que aquest projecte "perjudica el comerç local i posa en risc el paratge de la Mola, un dels pocs pulmons verds que queden en l'àrea metropolitana de València".

Per a la formació ecologista, "no es pot ajustar a la legalitat una barbaritat urbanística especulativa que condueix al col·lapse mediambiental de la zona", per la qual cosa subratlla que la nova Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP) "no pot beneir projectes megalòmans com els desenvolupats per les antigues ATEs del PP, el model econòmic del qual va desembocar en la punxada de la bambolla immobiliària, i la dramàtica crisi de l'any 2008".

Grans superfícies

Verds Equo ha defés el comerç local, així com per la creació d'ocupació "estable i de qualitat", al mateix temps que ha indicat que les grans superfícies "mai han sigut garantia de creació de llocs de treball i sé que perjudiquen seriosament l'economia de proximitat".

A més, ha advertit del risc ambiental que provocaria "per l'augment del trànsit en una via ja saturada, que comportaria un repunt dels nivells de contaminació atmosfèrica atemptant contra l'Estratègia Valenciana Contra el Canvi Climàtic del Govern del Botànic".

Al seu juí, "és necessari apostar per un desenvolupament econòmic sostenible basat en el benestar de les persones i no els beneficis d'uns pocs, que impulse un model turístic i de consum respectuós amb l'entorn".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento