Comunitat Valenciana

PP, Ciutadans i Podem no han decidit encara si recolzaran o no l'acord d'horaris comercials en les Corts

  • Els grups parlamentaris del PP, Ciutadans i Podem no han definit encara quina postura prendran en la votació aquest dimecres en les Corts Valencianes de l'acord d'horaris comercials, tal com han indicat diputats d'aquestes tres formacions després de la Junta de Portaveus.
Rebaixes, comerç, compres.
Rebaixes, comerç, compres.
EUROPA PRESS
Rebaixes, comerç, compres.

La portaveu adjunta del PP Eva Ortiz ha explicat que el mateix dimecres celebraran una reunió del grup prèvia al ple i decidiran la seua posició, perquè "no és un assumpte clarament decidit encara". Ha admès que no és "cap secret" que el PP és un partit que "aposta per la llibertat horària" però la postura "no està decidida", ha dit.

Per la seua banda, Ciutadans també té pendent decidir la seua posició i assegura que "les coses estan en l'aire", mentre que des de Podem César Jiménez ha assenyalat que anunciaran la seua postura aquest mateix dimecres.

"Si estem encara definint la posició és obvi que tenim alguns dubtes", ha dit, i ha remarcat que encara que el procés de participació ha sigut "important, podia haver sigut major" i la proposta "pot suposar un avanç a València però una reculada a Alacant".

Per la seua banda, Mònica Àlvaro (Compromís) ha assegurat que no els inquieta el fet que aquestes tres formacions no tinguen encara clara la seua postura i ha destacat que l'acord aconseguit en l'Observatori de Comerç és "històric" i estan convençuts que "és un bon acord per a la societat valenciana".

La proposició de llei planteja modificar la llei de comerç, en compliment del pacte sobre horaris comercials aconseguit el passat 4 de desembre en l'Observatori del Comerç Valencià -on estan representades associacions d'empreses comercials, sindicats, associacions de consumidors i cambres de comerç-.

El pacte que va fixar en 38 dies els festius aperturables en les cinc Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT) de València ciutat i en la totalitat de la ciutat d'Alacant, des del 15 de juny i fins al diumenge de després de Reyes.

El contingut d'eixe acord es plasma en la proposició de llei que s'ha presentat les Corts, que modifica els articles 17,18 i 22, així com la disposició transitòria quarta de la Llei 3/2011, de 23 de març, de la Generalitat, de Comerç de la Comunitat Valenciana.

La iniciativa legislativa defèn que es planteja en relació amb l'obertura de diumenges i festius "un règim d'horaris d'obertura al públic estable, amb criteris constants i predeterminats, més horitzontal i equitatiu i en el qual hi haja una major coincidència dels interessos empresarials, la conciliació de la vida familiar i laboral i els hàbits de consum de la ciutadania en general".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento