Els usuaris de l'EMT puntuen amb una nota de 7,66 el servei d'autobusos
Els usuaris de l'EMT puntuen amb una nota de 7,66 el servei d'autobusos EMT

Els usuaris de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València han puntuat amb una nota mitjana de 7,66 sobre deu el servei prestat per l'ens públic, segons els resultats de l'Índex de Satisfacció del Client (ISC) que es fa cada dos anys.

Un total de 7.630 persones han participat en aquesta enquesta i han puntuat el servei, que en 2015 va rebre una nota mitjana de 7,69, segons ha indicat el consistori en un comunicat. Des de l'empresa responsable de l'estudi han afirmat que la nota aconseguida és un "nivell molt alt de valoració quant a estudis de satisfacció en mitjans de transport".

El regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, ha felicitat als treballadors de l'EMT per aquest resultat i ha coincidit amb l'empresa responsable de l'estudi en la consideració que millorar aquestes xifres solament es pot aconseguir amb un increment dels recursos, la qual cosa passa per major finançament per part del govern central.

“Bona gestió”

Grezzi ha remarcat que els partits de l'oposició pronosticaven una forta caiguda en l’ISC. "Una vegada més, es demostra que estan fora de la realitat i del dia a dia del carrer. No paren de parlar malament sobre l'EMT però les xifres demostren que anem pel bon camí", ha afirmat.

En aquest sentit, ha destacat com a exemples de la "bona gestió" realitzada el "premi a l'EMT com a empresa de l'any; l'augment de prop d'un deu per cent en dos anys en el volum de viatgers; la disminució del deute que va deixar el PP a l'empresa; l'augment en els ingressos i en l'aportació municipal en el pressupost; la signatura d'un conveni col·lectiu sense vagues o la demanda de fer l'EMT empresa pública de forma indefinida".

Enquesta de satisfacció

L'EMT realitza l’ISC des de 2001. Enguany, l'enquesta es va fer uns mesos més tard per a poder valorar l'impacte de les millores que es van posar en marxa al juliol de 2016. "El resultat de l'enquesta valida la remodelació de les línies que s'ha vist reforçada amb un augment molt significatiu en la xifra de passatgers i d'ingressos", han ressaltat des de l'empresa.

A través de 7.630 enquestes de deu minuts de durada a usuaris de l'autobús, s'han analitzat 57 línies, 45 diürnes i 12 nocturnes. La major part dels viatgers continuen sent les dones, un 67% enfront d'un 33% d'homes, amb una edat mitjana de 43 anys.

Prop d'un 27 % dels usuaris afirma utilitzar el bus amb més freqüència que fa un any. Els dos col·lectius que més augmenten l'ús del transport públic són el dels estudiants i el d'aturats, gràcies a títols com l'EMT Jove i el bo Amb Tu.

Per línies, les que més milloren són la 27, la 28, la 30, la 31 i la xarxa nocturna, que obté una puntuació entorn del vuit sobre deu. El 82% dels usuaris es mostren satisfets i solament un 5% mostra el seu rebuig al servei. La quantitat de viatgers que donen al servei la puntuació màxima ha augmentat en tres punts, un 10%.

Com a notes positives destaquen l'atenció del conductor, l'absència d'incidències, la seguretat, l'accessibilitat, la neteja o la durada del viatge.

Millorar la freqüència i la puntualitat

Els aspectes a millorar en la xarxa són els "comuns en el transport públic: la freqüència i la puntualitat, millora que passa per l'arribada de finançament per part del govern central", han apuntat. També figura com a punt de millora el canal de televisió a bord, que, després d'un procés de licitació, canviarà en el mes d'abril.

D'altra banda, el 45% de les persones usuàries gasten la nova app de l'EMT, la qual cosa suposa un increment de deu punts respecte al resultat de l'any 2015. L'aplicació és valorada amb un 8,12. L'empresa publicarà en el seu Portal de Transparència l'informe.

Consulta aquí más noticias de València.