Comunitat Valenciana

Els bombers visitaran els col·legis per a explicar com actuar davant un incendi

  • Durant els tallers es donen consells útils al voltant d’aquesta qüestió.
  • S’espera que quan acabe el 2018 hagen participat 1.000 alumnes de 40 centres.
  • El programa es posa en marxa en col·laboració amb la Conselleria d’Educació.
Imagen de recurso de un bombero trabajando
Imagen de recurso de un bombero trabajando
CONSORCIO PROVINCIAL BOMBEROS
Imagen de recurso de un bombero trabajando

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) iniciarà aquest dijous un programa pilot de prevenció en diferents col·legis de la província de València amb la finalitat d'informar i sensibilitzar als xiquets sobre els perills del foc i com actuar en cas d'emergència.

El projecte 'Bombers en L'Escola' compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació i pretén arribar a un total de 1.000 alumnes de 40 centres quan acabe el 2018. Per a açò, diversos efectius visitaran cada setmana tres col·legis diferents per a transmetre als xiquets els conceptes bàsics de prevenció i actuació enfront d'incendis.

"Amb aquesta iniciativa d'acudir a les aules estem fent un pas més. A les visites escolars als nostres parcs se suma ara aquestes xarrades en els propis centres. Els xiquets i xiquetes són clau en la prevenció i en l'actuació enfront d'emergències. A més, estem fent-los partícips dels valors que representa el col·lectiu de bombers", ha explicat, a través d'un comunicat, el president del Consorci, Josep Bort.

Aquestes xarrades estan dirigides a escolars d'entre 8 i 12 anys, de 3r, 4t, 5é i 6é de Primària. "És a partir d'aquestes edats quan podem traslladar al món escolar comportaments preventius de major importància que els servisquen en cas d'emergència", ha afegit Bort.

La iniciativa arranca demà, 8 de febrer, a L'Alcúdia i continua el divendres a Senyera. Inicialment, el projecte es desenvoluparà en centres educatius en la zona V, que comprén les comarques de la Ribera Alta, La Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d'Albaida. L'objectiu és estendre aquest programa pilot a la resta de zones que cobreix el Consorci, detallen.

Unitat didàctica

Cada visita tindrà una durada d'una hora i mitja i en ella s'impartirà una Unitat Didàctica. El projecte es recolza en material visual i un Decàleg Preveincendis. Una vegada realitzada la visita a l'aula i a criteri del docent, podrà dur-se a terme un control per a assegurar-nos que s'han aconseguit els objectius.

"Pretenem fomentar la prevenció escolar i domèstica transmetent unes idees senzilles per a evitar accidents. També desmentir conceptes erronis, conèixer el comportament de les flames i el fum i com protegir-se així com evitar accidents amb el gas, la cuina i els aparells elèctrics", ha detallat Bort, qui ha recordat la importància de saber utilitzar els telèfons a l'abast per a fer una telefonada d'emergència.

Aquest projecte pilot s'emmarca dins de la campanya global 'Cap, Cor i Coratge', que impulsa el Consorci i que inclourà altres accions. Entre els consells a seguir, els bombers transmeten als xiquets recomanacions com que no tiren aigua en cas que es creme el menjar al foc, o que si fa olor de gas, òbriguen les finestres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento