Comunitat Valenciana

El PP portarà a Fiscalia l'ajuda a Carns de Morella per si el Consell haguera incorregut en prevaricació

  • VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)
Eva Ortiz durant una de les seues intervencions en les Corts. Arxiu
Eva Ortiz durant una de les seues intervencions en les Corts. Arxiu
PPCV
Eva Ortiz durant una de les seues intervencions en les Corts. Arxiu

La portaveu adjunta del PP en les Corts Valencianes, Eva Ortiz, ha anunciat aquest dimarts que la seua formació portarà en els pròxims dies a la Fiscalia la documentació sobre l'ajuda de 140.000 euros del Consell a l'empresa Carns de Morella per si l'executiu valencià haguera incorregut en un delicte de prevaricació, després d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat valenciana (TSJCV) "que posa en dubte l'ajuda a aquesta entitat privada", ha assenyalat.

Així ho ha avançat Ortiz en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en la qual ha explicat que en l'avantprojecte de llei de pressupostos de 2016 hi havia una ajuda nominativa a aquesta empresa per 140.000 euros. Al seu juí, "estem davant un possible delicte de prevaricació per part del Consell en aprovar un avantprojecte amb una subvenció a una empresa privada sense cap justificació com diu la pròpia Advocacia de la Generalitat, el director general i el TSJCV".

Ortiz ha explicat que després de conéixer la subvenció, la formació va sol·licitar informació sobre l'informe que dóna motiu a eixa ajuda però se'ls va negar "reiteradament". "Acudim a la Justícia per a sol·licitar la documentació, però l'Advocacia de la Generalitat s'excusa que no va arribar a arreplegar-se en els pressupostos finalment aprovats per les Corts i insisteix que no hi ha cap informe que avale l'interés públic per a atorgar una subvenció nominal", ha puntualitzat.

SENTÈNCIA DEL TSJCV

La portaveu 'popular' ha assenyalat que "finalment s'acaba de dictar una sentència per part del TSJCV en què diu que la resposta de l'administració no té sentit" perquè "no és possible que s'aprove una ajuda en favor d'una empresa privada per 140.000 euros i que no existisca cap informe ni documents que justifiquen l'interés públic d'eixa subvenció".

"La pregunta que es fa el propi TSJCV, ha puntualitzat la diputada 'popular', és "com sorgeix eixa subvenció nominativa si no hi ha cap informe. I també assenyala que va a seguir avant per a complir la sentència".

Ha explicat que paral·lelament, en l'ajuntament de Morella el PP va demanar el llistat de socis d'aquesta empresa, però el consistori "nega la documentació", per la qual cosa van acudir als tribunals que, segons ha apuntat, van condemnar a l'ajuntament a entregar eixa informació, que "segueixen sense facilitar".

"No sabem què volen ocultar ni quin problema hi ha a conéixer qui forma part d'eixe 50 per cent privat. Igual hi ha alguna sorpresa similar a la de les ajudes als mitjans de comunicació propietat del germà de Ximo Puig", ha apuntat Ortiz.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento