Comunitat Valenciana

El rector de Callosa de Segura diu que la retirada de la creu ha obviat "el dret a la propietat"

  • El rector de l'església de San Martín a Callosa de Segura (Alacant), Juan Bautista Samper, d'on aquest dilluns ha sigut retirada una Creu dels Caiguts en aplicació de la Llei de Memòria Històrica, ha criticat que l'actuació de l'Ajuntament s'ha dut a terme "obviant el dret de propietat privada" ja que, segons ha incidit, s'ha executat sense que els tribunals hagen "delimitat" el domini públic "i sense haver convingut amb la Parròquia l'afectació de l'immoble".
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa
ABOGADOS CRISITANOS
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa

Samper ha apuntat que la retirada de la creu s'ha efectuat "envaint el sòl propietat de la parròquia generant un manifest dany en els seus drets i en els de aquells feligresos que han defès el patrimoni de l'Església".

El rector ha sostingut que l'Ajuntament ha executat un acte que "està sent objecte de discussió davant els tribunals i en els quals, precisament s'està discutint la titularitat del ben que afecta a tal acte administratiu". Samper ha acusat el consistori de "obrar sense esperar el pronunciament judicial mogut per pressions i interessos polítics".

A més, ha criticat que s'haja actuat sense una "comunicació formal prèvia", en la qual esperava tindre coneixement de "manera específica" del dia i hora de la intervenció, els mitjans a utilitzar, el personal assignat i "en definitiva, dades precises que permeteren a la mateixa prendre les oportunes mesures per a exercir els seus drets o, almenys, prendre les cauteles adequades per a evitar possibles danys als seus béns".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento