Comunitat Valenciana

Carbonell, exsecretari d'Educació, diu que no li consta "irregularitat" en Ciegsa

  • "En el tram que he estat, quatre anys ocupant un alt càrrec no he vist res estrany i no ho haguera consentit", ha afirmat.
  • Ha manifestat en la comissió de les Corts que l'exconseller Font de Mora li pareix "una persona honesta, treballadora i molt fiable".
  • "No el conec i mai he parlat amb ell. No pertany a cap família política. La meua carrera ha sigut funcionarial", assegura en referència a Juan Cotino.
Ex secretari autonòmic d'Educació Rafael Carbonell en la comissió de Ciegsa
Ex secretari autonòmic d'Educació Rafael Carbonell en la comissió de Ciegsa
INMA CABALLER/CORTS
Ex secretari autonòmic d'Educació Rafael Carbonell en la comissió de Ciegsa

L'ex secretari autonòmic d'Educació i Formació Rafael Carbonell ha assegurat aquest dilluns, en la Comissió d'investigació de les activitats de Ciegsa de les Corts Valencianes, que no li consta "cap irregularitat" en aquesta empresa pública i que si s'hagueren donat "no les haguera consentit". "En el tram que he estat, quatre anys ocupant un alt càrrec no he vist res estrany i no ho haguera consentit", ha afirmat.

Carbonell, que s'ha pronunciat d'aquesta manera en resposta a les preguntes que li han formulat els diputats de Ciutadans, PP, Podem, Compromís i PSPV que formen part de la citada comissió, ha subratllat la seua condició de "funcionari de carrera" i ha assenyalat que després d'exercir "llocs funcionarials", com a cap de secció, cap de servei i inspector, va ocupar un "alt càrrec" de l'administració de la Generalitat a partir de 2010 i fins el 2014.

L'exresponsable autonòmic ha precisat que primer ho va fer com a director general i després com a secretari autonòmic i ha assegurat que en tots dos casos va dur a terme les funcions que li atribuïen la normativa del Consell, entre elles, de "planificació" i d'"infraestructures" educatives depenents de la conselleria. Així mateix, ha indicat que qui li va proposar com director general sent cap de servei" va ser l'exconseller d'Educació Alejandro Font de Mora.

"La meua carrera ha sigut funcionarial"

"L'única persona que em proposa com director general", ha subratllat, al mateix temps que ha detallat que s'ha assabentat dels seus nomenaments "per via telefònica". "No m'han preguntat", ha agregat Carbonell, alhora que ha apuntat que va començar a ser alt càrrec "en la fase final de Font de Mora", en gener de 2010. Ha manifestat que l'exconseller li pareix "una persona honesta, treballadora i molt fiable".

Durant la seua compareixença i preguntat per si va ascendir a través de l'exconseller i expresident de les Corts Valencianes, Juan Cotino, Rafael Carbonell ha assenyalat que li "sorprén" que se li "faça referència a Cotino" perquè no el coneix. "No el conec i mai he parlat amb ell. No pertany a cap família política. La meua carrera ha sigut funcionarial i així seguirà sent", ha ressaltat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento