Comunitat Valenciana

Puig demana a Camps que "per decència" abandone el CJC: "Ha de deixar de fer mal a aquesta terra"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha instat l'excap del Consell Francisco Camps a abandonar el Consell Jurídic Consultiu (CJC) "per decència". "Si té la més mínima estima a les institucions de la Generalitat, crec que que hauria de deixar de fer mal a aquesta terra i assumir les seues responsabilitats polítiques", ha subratllat.
Ximo Puig en imatge d'arxiu
Ximo Puig en imatge d'arxiu
Europa Press
Ximo Puig en imatge d'arxiu

Per a Puig, amb les confessions de l'ex secretari general del PPCV Ricardo Costa i d'un dels capitosts de la trama Gürtel en el juí sobre el presumpte finançament irregular del PPCV, els qui eren "els seus amics de l'ànima i màxims col·laboradors", ha puntualitzat, Camps "no té cap tipus de coartada" i ha d'"assumir les seues responsabilitats polítiques".

"Encara que no hi haguera responsabilitat jurídica, té una enorme responsabilitat política i l'ha de substanciar el més ràpid possible pel seu propi ben i el de la Comunitat", ha subratllat el cap del Consell en una entrevista en la SER, recollida per Europa Press, en la qual ha puntualitzat que no li sorprenen les revelacions que s'estan produint en el juí perquè són fets que el seu partit porta anys denunciant.

No obstant açò, ha admès que la "cruesa" de les declaracions donen "un sentiment agredolç". "Molts polítics, periodistes i empresaris han patit extraordinàriament durant aquest temps i rebem en molts casos humiliació", ha recordat per a apuntar que al PSPV, el seu partit i denunciant en aquests processos, aquesta situació "li ha costat vendre la seua seu".

"Ara gràcies a tots i a la justícia s'ha vist que finalment aquesta democràcia contaminada i en mal estat pot tornar a la decència i normalitat a la política", ha destacat.

"AÇÒ NO ERA BROMA, ANAVA MOLT DE DEBÒ"

D'altra banda i preguntat per les declaracions de l'expresident de l'Associació Provincial d'empreses de la Construcció de Castelló Vicente Monsonís, qui va assegurar que en l'adjudicació d'obra pública entre 1997 i 2005 a la Comunitat Valenciana -amb el PP al capdavant- es feien "modificacions falses" de "projectes" que suposaven "mossegades" de fins al 30%, també conegudes com a "pizzes", ha admès que és una situació ell la va viure quan estava com a portaveu de l'oposició en la Diputació de Castelló.

"Ho vaig viure i ho vaig patir i també la meua família. Açò no anava de broma, anava molt de debò i va haver-hi un temps en el qual hi havia una hegemonia tan enorme en el social i econòmic, que jo entenc el testimoniatge d'aquest empresari que no s'atrevia a dir res perquè sense dir res ja es destrossava i marginava a la gent vilment", ha asseverat

"RECUPERAR LA REPUTACIÓ ÉS MOLT COMPLICAT"

Respecte al cost de la corrupció als valencians, el president de la Generalitat ha puntualitzat que existeixen diferents xifres que parlen de "varis milers de milions", però ha subratllat que el que més ha costat és "la reputació" i recuperar-la, ha lamentat, "és molt complicat".

"La primera vegada que vaig anar a Brussel·les ens miraven com si fórem delinqüents que haguérem estafat perquè s'havia mentit amb les xifres i s'incomplia la llei permanentment. L'intangible de la reputació té cost enorme per a una societat", ha assenyalat per a indicar que des de l'executiu valencià estan treballant per a recuperar els diners sostrets de la corrupció. "El que volem és superar aquesta situació per a passar pàgina i continuar aquesta nova etapa", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento