Les biblioteques tenen usuaris més grans i cada cop menys estudiants

Hi van la meitat d’escolars que fa sis anys. L’edat mitjana dels socis puja als 31 anys, estan més satisfets però volen més ordinadors.
Les biblioteques públiques no són només un espai abarrotat d’estudiants fent els deures i preparant exàmens. Ho demostra un estudi dut a terme per la Diputació de Barcelona, del que es desprén que l’edat mitjana dels usuaris ha augmentat i el nombre d’estudiants que usa aquests espais ha caigut en picat des del 2001.Exceptuant la franja d’edat dels 14 als 24 anys, tota la resta han augmentat en nombre d’usuaris en els darrers sis anys. Ara, doncs, la mitjana d’edat se situa als 31 anys, mentre al 2001 era de 19 anys.

I és que el percentatge d’estudiants que usen el servei ha passat del 44% fa sis anys al 24% actual.

Silenci i civisme

El perfil de l’usuari ha variat, doncs, i actualment s’ha doblat el nombre de socis amb estudis universitaris (han passat del 15% al 25,4%). Per sexes, la balança ha quedat més equiparada, amb un 44% d’homes i un 55% de dones. Tot i que la valoració mitjana que han fet els 1.000 usuaris enquestats arriba a un 8 sobre 10, demanen més fons bibliogràfic. La disponibilitat d’ordinadors és l’aspecte menys ben valorat (6,6) i el comportament dels usuaris i el silenci a les sales el tret més apreciat (8).

Els llibres guanyen als CD i DVD

Pot semblar una obvietat, però els usuaris de les biblioteques públiques s’adrecen a aquests equipaments per consultar i demanar en préstec, bàsicament, i en primer lloc, llibres (94,7% dels usuaris). El segon lloc, però molt per sota, l’ocupa el consum de vídeos i DVD (47%), CD (42%) i revistes (20%). Més de la meitat dels usuaris van a una de les 183 biblioteques de la xarxa pública com a mínim una vegada al mes. Un terç hi va com a mínim un cop per setmana. El 57,4% hi va per oci.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento