Comunitat Valenciana

Puig garanteix a Podem que farà "tot el possible perquè cap corrupte seguisca tenint relació amb la Generalitat"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha garantit a Podem que se'n va a fer "tot el possible perquè cap corrupte continue tenint relació amb la Generalitat" però ha recordat que la llei de contractes de l'Estat estableix limitacions sempre que hi haja una sentència ferma condemnatòria, per la qual cosa cal esperar la sentència de la peça de Gürtel sobre el presumpte finançament il·legal del PPCV i veure "com queden les diferents empreses".
Imatge d'arxiu de Puig
Imatge d'arxiu de Puig
Europa Press
Imatge d'arxiu de Puig

Així s'ha pronunciat Puig en resposta al portaveu de Podem, Antonio Estañ, que ha preguntat "com pensa garantir el Consell que els responsables de la corrupció a la Comunitat Valenciana no seguisquen enriquint-se a costa dels valencians" i quines mesures se'n van a prendre per a evitar llançar el missatge que "la corrupció ix rendible" perquè, malgrat les confessions segueixen tenint contractes amb l'administració.

Així, ha advocat per tirar "a corruptes i corruptors" i evitar que "empreses que han sigut un tap per al desenvolupament de la Comunitat" seguisquen "fent xantatge" perquè, en cas contrari, "podem eliminar pomes podrides, però no sanejarem l'arbre".

El president ha indicat comparteix la "indignació" perquè "al final corruptor i corromput són les dos parts" i cal intentar que les dos assumisquen la responsabilitat, però existeix una llei estatal que regula les contractacions.

No obstant açò, ha mostrat la "voluntat" del Consell d'oferir suport per a instar el Congrés a modificar la legislació perquè "es garantisca més i millor que els corruptes no tornen a poder contractar amb les administracions públiques".

També la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha lamentat que "hi ha tot un sistema jurídic muntat per a afavorir determinades impunitats que aquells beneficiats per la corrupció o per tracte de favor seguisquen mantenint el seu avantatge enfront d'altres empresaris".

"Ens topem amb la legislació estatal", ha subratllat, per a advertir que "el senyor Rajoy no va a canviar la legislació perquè se senta a Gènova amb diners bruts pagats per la Gürtel" i "sabia tot el que sabia Camps".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento