Comunitat Valenciana

Puig a Bonig: "No es tracta demanar perdó; vosté està perquè la va posar Carlos Fabra i Paco Camps"

  • VALÈNCIA, 24 (EUROPA PRESS)
Moment en què Puig llig la nota
Moment en què Puig llig la nota
EUROPA PRESS
Moment en què Puig llig la nota

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que d'"una vegada per totes" assumisca responsabilitats polítiques, després de les últimes confessions de l'ex secretari general del PPCV Ricardo Costa i els capitosts de la trama Gürtel. "No es tracta de demanar perdó, sinó que d'una vegada per totes assumisca responsabilitats polítiques perquè vosté està ací asseguda (en la bancada 'popular' de les Corts) perquè la va posar Carlos Fabra i Paco Camps", ha remarcat el cap del Consell.

Així ho ha indicat Puig en la sessió de control d'aquest dijous en resposta a una pregunta formulada per la síndica del grup popular en les Corts, Isabel Bonig, sobre com pensa elevar el grau de compliment dels exercicis anteriors, després d'entrar en vigor l'1 de gener el pressupost de la Generalitat de l'exercici 2018.

Per al president, "no hi ha un nou PP" i, en aquest punt, ha llegit una nota de premsa que encara segueix penjada en la web del PPCV en la qual Bonig subratlla: "El PP està orgullós del nostre president Camps i del nostre secretari general Ricardo Costa".

Així mateix, en el text, Bonig es mostra convençuda que "el temps els donarà la raó i quedarà fora de tota dubta l'honorabilitat tant de Camps com de Costa". Referent a açò, Puig ha subratllat que ara els valencians "sabem a on anem i a on volem anar".

En la seua intervenció, el cap del Consell ha destacat que actualment la Comunitat Valenciana genera més treball que la mitjana d'Espanya i hi ha 21.00 valencians més treballant que en el trimestre anterior, però ha lamentat que les "males notícies" sobre la corrupció i el presumpte finançament il·legal que s'està jutjant en l'Audiència Nacional "posa a la Comunitat en un paradigma del que anem a eixir definitivament".

"Em dóna profunda indignació i tristesa", ha manifestat Puig, qui ha agraït el treball realitzat a les persones, diputats i periodistes que "van ser humiliades per dir això que hui s'està dient en els jutjats".

NUL·LA GESTIÓ

Per la seua banda, Bonig ha enlletgit al president de la Generalitat la seua "nul·la gestió i la seua falta de trasparència" i ha remarcat que les bones xifres d'ocupació són conseqüència de les "polítiques i reformes del govern del PP" com també ho és l'arribada de l'AVE a Castelló.

"El seu Consell no fa res i la gent ho sap", li ha etzibat la presidenta del PPCV, qui ha instat Puig a utilitzar els 20.000 milions que té de pressupost per a engegar mesures per als valencians perquè "té zero iniciatives i zero execució".

En aquest punt, ha insistit en la seua proposta d'externalitzar els servicis d'inspecció turística per a frenar l'intrusisme i que es "castigue als quals no compleixen", així com la creació d'un grau de formació professional per a l'atenció turística a persones que tenen relació directa amb el turisme. "Són dos mesures per a guanyar en competitivitat", ha defès.

Referent a açò, Puig ha subratllat que el principal problema del turisme és la temporalitat i ha subratllat que aquest Consell ja està treballant en aquesta qüestió, al mateix temps que ha recordat a Bonig que parlar de l'AVE a Castelló és "imprudent", després del retard de mitja hora que va tindre aquest servici el dia de la seua inauguració com a conseqüència d'una avaria.

Així mateix, Puig, ha defès que el seu executiu ha executat "més del 94%" del seu pressupost, la qual cosa suposa "un punt més que l'últim any de govern del PP en la Generalitat", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento