Cs planteja endurir les sancions per maltractament a animals domèstics i permetre el seu accés a transport públic
Cs planteja endurir les sancions per maltractament a animals domèstics i permetre el seu accés a transport públic Europa Press

"Aquest és el moment per a actualitzar una llei transferida a les comunitats autònomes però que no s'ha tocat des de fa 24 anys, per la qual cosa ha quedat obsoleta i no respon les necessitats dels propietaris", ha assenyalat la portaveu de Cs, Mari Carmen Sánchez, que ha presentat esta proposta acompanyada de la diputada Rosa García.

L'objectiu és "adequar les mesures de protecció a la societat actual, ampliant el control, per exemple, sobre el comerç il·legal de mascotes a través d'internet", ha afegit García, després d'explicar que aquest projecte preveu també "endurir les mesures sancionadores".

Aquestes oscil·larien entre els 150 i 1.500 euros en casos lleus com mantindre animals sense reunir condicions higièniques mínimes o no complir les normes de vacunació obligatòries i entre 12.000 i 60.000 euros "en situacions més greus com ara agressions, abandó, experimentació abusiva fóra dels casos autoritzats o organització de baralles amb animals domèstics".

ACCÉS A TRANSPORT PÚBLIC

A més, entre les mesures reguladores s'inclou la possibilitat de permetre l'accés dels animals al transport públic, "sempre amb les mesures de seguretat pertinents per a la mascota i la resta d'usuaris", segons García, "de manera que es fomente encara més l'ús d'aquest transport".

"Implementant aquestes propostes, la Comunitat Valenciana passaria a comptar amb una llei de protecció animal pionera", ha afegit la diputada autonòmica.

REGULACIÓ DE LA TAUROMÀQUIA

Preguntada per la tauromàquia, la síndica de la formació taronja ha assenyalat que "el tema requereix d'un debat en profunditat amb tots els actors socials implicats, i, en qualsevol cas, la seua regulació hauria de ser arreplegada en un text legal independent".

Consulta aquí más noticias de València.