Yaron Traub no continuarà com a director associat de l'OV per la seua "agenda internacional"
Yaron Traub no continuarà com a director associat de l'OV per la seua "agenda internacional" PALAU DE LA MÚSICA DE VALÈNCIA

El director associat de l'Orquestra de València (OV), Yaron Traub, ha anunciat que no podrà continuar ostentant aquesta condició quan acabe la temporada per la seua "agenda internacional de concerts, així com altres projectes personals i professionals" en els quals està embarcat.

Així ho ha donat a conéixer en un comunicat el mestre israelià, que fins fa poc va ser també el director titular de l'orquestra del Palau de la Música, càrrec en el qual li va succeir el passat mes de setembre el valencià Ramon Tebar.

Traub assenyala que "des del més profund agraïment a la ciutat de València" pels dotze anys que l'ha acollit com a director titular de la seua Orquestra, comunica que per la seua "agenda internacional de concerts així com altres projectes personals i professionals" en els quals està embarcat, no podrà continuar com a director associat de la formació valenciana després de la present temporada.

"Estic molt agraït per estos anys magnífics en els quals he pogut treballar i créixer artísticament amb la nostra Orquestra; en els quals he donat el màxim per a ella, per al Palau i per al nostre públic. I he sentit de la mateixa forma l'agraïment, calor i afecte de les milers de persones que m'han acompanyat concert a concert", assevera.

I culmina: "M'acomiade amb els millors desitjos per a esta Comunitat que sent com a meua, en la qual seguiré residint i des de la qual continuaré treballant en altres projectes de música, art i educació".

Agraïment de l'Ajuntament

La presidenta de l'auditori i regidora de Cultura, Glòria Tello, ha agraït a l'artista "la professionalitat, implicació i el seu treball artístic i musical que ha desenvolupat en l'orquestra, tant com a titular com en aquesta última etapa".

Des de l'entitat cultural han explicat que, "abans de començar qualsevol negociació de continuïtat, el mestre israelià ha enviat el comunicat, on manifesta que no renova per la seua agenda internacional de concerts, així com altres projectes personals i professionals".

"Comprenem els seus motius i estem molt contents que Traub tinga tants projectes, que desitgem siguen molt exitosos", assegura l’edil. Al seu torn, el director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que "aquesta sempre serà la seua casa i comptarem amb ell per a pròximes temporades".

Consulta aquí más noticias de València.