Cabaret de criatures

Cinc éssers marcats per la diferència poblen el circ ambulant de ‘Ga-gà’, l’aportació al projecte TDansa de la coreògrafa i ballarina Marta Carrasco.
Dues germanes siameses, Margot i Marguet, formen part del circ ambulant de Ga-gá.
Dues germanes siameses, Margot i Marguet, formen part del circ ambulant de Ga-gá.
Foto
Dues germanes siameses, Margot i Marguet, formen part del circ ambulant de Ga-gá.
Ga-gà es un món apart, en què els miralls et retornen la mateixa imatge que tens. Sense retocs, sense fantasies ni mentides piadoses. Perquè en aquest circ ambulant, un cabaret de personatges poc bells, les mancances o la falta de perfecció no traumatitza ningú.

Tot aquest concepte íntim i personal de la creadora de teatre-dansa Marta Carrasco s’ha inserit en l’oferta que impulsa anualment el projecte TDansa del Teatre Nacional. La sala petita és el territori on el riure, l’humor i la simplicitat entren en aquest cau de cinc personatges interpretats per Neus Suñé, Xavi Sáez, Cristóbal Suárez, Cristina Sirvent i Carme González. Dues germanes siameses, Margot i Marguet, respiren i viuen unides pel cos i la ment. Mirandolina és ambigu i com millor s’explica és amb el moviment, que no necessita de paraules.

Carrasco proclama el riure com una necessitat tan vital com moure’s o respirar; rient es mouen fins a 400 músculs del cos. D’aquí que en aquest apartat món de Ga-gà, les imperfeccions no entristeixin i les alegries sonin i tinguin el color vital del cabaret.

* Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Sala Petita. Plaça de les arts, 1. Avui divendres a partir de les 21.00 hores. Preu: 17 i 20 euros.

Dansa amb el cor a la mà

La ballarina de Cardedeu, Marta Carrasco, es va enrolar l’any 1995 en una carrera als escenaris en solitari. L’espectacle escollit per donar el pas va ser Aiguardent. En aquest temps, Carrasco té «la sinceritat» com a emblema de treball, mostrada a Blanc d’ombra (1998) i Mira’m (2000).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento