Barceló ha fet aquestes valoracions després de les declaracions del 'número dos' de la trama Gürtel, Pablo Crespo, en el juí pel presumpte finançament il·legal del PP valencià. En un comunicat, el PSPV ha recalcat que les paraules de Crespo assenyalen als expresidents de la Generalitat Alberto Fabra i Francisco Camps i a l'exalcaldessa d'Elda Adela Pedrosa "com a coneixedors i beneficiaris de la trama corrupta".

La dirigent socialista ha criticat que el PPCV permeta que "els implicats estiguen ocupant càrrecs públics en la seua representació" i ha lamentat "la vergonya diària que el partit de Bonig està fent passar als valencians i als seus propis votants".

"Les declaracions vergonyoses que s'estan produint en el juí de Gürtel desmunten tots i cadascun dels arguments que durant anys el PPCV va esgrimir per a atacar-nos, per a insultar-nos i acusar-nos a els qui ens deixem tots els recursos econòmics i personals al nostre abast per a denunciar la trama corrupta que havien organitzat amb diners públics per a mantindre's en el poder", ha subratllat.

Barceló ha posat en valor que, "encara que deu anys tard, els implicats estiguen explicant davant la justícia i davant la societat que el PSPV tenia raó quan va denunciar que el PPCV acudia dopat a les eleccions".

"NO N'HI HA PROU AMB EL PERDÓ"

D'igual forma, s'ha mostrat "avergonyida per la reputació que estan donant a la Comunitat els qui ens van governar durant 20 anys, pagant les seues campanyes electorals amb diners en 'B' mentre els ciutadans complien rigorosament amb les seues obligacions tributàries".

Per açò, ha assegurat que des del PSPV insistiran "per a conéixer tota la veritat en l'Audiència Nacional i a la Comunitat Valenciana". "Les acusacions són tan greus i apunten tant a l'excúpula del PPCV i del Consell, que ja no n'hi ha prou amb el perdó, sinó que és necessari conéixer tota la veritat, que es depuren totes les responsabilitats polítiques necessàries i que es retorne els diners robats als valencians", ha postil·lat.

DEMANA A BONIG QUE "DONE LA CARA"

Barceló ha reclamat que "Bonig no s'excuse més en què no comenta les decisions judicials". "No li demanem que comente decisions judicials, la qual cosa li demanem és que done la cara, que reconega que el seu partit va manipular les regles de joc democràtiques per a guanyar les eleccions i que ella forma part del mateix PPCV que segueix implicat en Gürtel i ocupant posats en les institucions espanyoles".

La secretaria de Ciutadania del PSPV ha remarcat que Isabel Bonig "segueix permetent fins i tot que Camps i (l'ex-secretari del PPCV) Ricardo Costa continuen com a militants d'aquest mateix PPCV", ha resolt.

Consulta aquí más noticias de València.