Comunitat Valenciana

La Comissió de Festejos Taurins demana a les Corts derogar l'obligatorietat del segon mèdic en els 'bous'

  • La Comissió Consultiva dels Festejos Taurins ha firmat una carta, aprovada per unanimitat, en la qual demana "derogar, demorar o suprimir" l'obligatorietat del segon mèdic en els 'bous al carrer' -arreplegada en la disposició addicional cinquena incorporada a la llei d'Acompanyament- per a obrir el debat en el si d'aquest òrgan, on considera que s'havia d'haver reflexionat abans d'aprovar la norma per la "dificultat" que comporta la seua aplicació.
Bous al carrer a Vilafamés. Arxiu
Bous al carrer a Vilafamés. Arxiu
AYUNTAMIENTO VILAFAMÉS
Bous al carrer a Vilafamés. Arxiu

Així ho ha assenyalat als mitjans de comunicació el director general de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, després de presidir la Comissió aquest dimarts a València, on han tractat d'aquesta qüestió i per a la qual vol que s'entenga la "urgència" que tenen atés que a la Comunitat Valenciana se celebren uns 9.000 festejos anuals. En aquesta línia, ha demanat a les Corts "altura de mires" perquè el bou necessita del "màxim consens", encara que desconeix quin grup donarà suport a aquesta iniciativa.

Ángel ha expressat el "màxim respecte" a les decisions que adopten els legisladors, la capacitat dels quals per a fer-ho no qüestionen, però els traslladen que aquesta comissió, amb representació de tots els sectors que participen en els esdeveniments taurins, té la funció d'"assessorar, ponderar, reflexionar, debatre i millorar" i traslladar els seus informes al legislador i l'executiu.

Per aquest motiu consideren que eixe debat sobre l'obligatorietat del segon mèdic "s'havia d'haver produït el debat abans per la dificultat que té per a l'aplicació de la normativa", ha dit Ángel, qui ha precisat que, d'una "forma respectuosa", han rubricat una carta en la qual demanen que es "derogue, se suspenga o es demore" la norma -"amb la decisió política" que es vullga adoptar per part del legislador-, perquè aquest debat es produïsca en el si de la comissió.

La Comissió proposa la derogació d'eixa disposició addicional "o, si escau, procedir a la seua suspensió, demora, eliminació, ajornament o congelació".

Per la seua banda, el president de la Federació de Penyes, Vicente Nogueroles, s'ha mostrat contundent amb el que proposen: "no acceptem una altra mesura que una derogació" i no volen de cap manera "una demora". "Mai ens hem negat a negociar, però eixa llei s'ha de derogar", ha dit per a ressaltar que una demora "aniria a un camí que no té sentit" perquè "la llei no aporta res sinó que és la sentència del 'bou al carrer'".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento